Stekt kylling med fennikel, pastinakk og vårløk
Lær hvordan du lager en smakfull skillet roast chicken med fennikel, pastinakk og vårløk. En enkel og deilig rett for helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2. 1 3/2–4 pund kylling
- 3. Koshersalt, nykvernet pepper
- 4. 1 fennikelfrø, skåret i langstrakte skiver ca. 1/2" tykke
- 5. 2 store pastinakker, skrellet og skåret diagonalt i ca. 1/2" tykke skiver
- 6. 1 bunt vårløk
- 7. 3 brede striper sitronskall
- 8. Sitronskiver (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 425°. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen innvendig og utvendig med salt og pepper, og kok den med brystet ned til den får en vakker gyllenbrun farge. Bruk tang til forsiktig å rotere kyllingen, vær forsiktig så du ikke river i skinnet, og brun den på alle sider, totalt 12–15 minutter; overfør den til en tallerken. Sett stekepannen til side. Vend fennikel, pastinakk, vårløk og sitronzest i pannen med de resterende 2 spiseskjeene olje; krydre med salt og pepper. Legg kyllingen med brystet opp på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°, ca. 35–40 minutter. (Du kan også sjekke om den er ferdig ved å skjære inn i låret rett ved leddet. Hvis saften er klar, er kyllingen ferdig.) Overfør kyllingen til et skjærebrett og la den hvile i minst 10 minutter før du deler den opp. Server kyllingen og grønnsakene med stekepannens saft og sitronbåter til å helle over.
- 22. Forvarm ovnen til 425°. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen innvendig og utvendig med salt og pepper, og kok den med brystet ned til den får en vakker gyllenbrun farge. Bruk tang til forsiktig å rotere kyllingen, vær forsiktig så du ikke river i skinnet, og brun den på alle sider, totalt 12–15 minutter; overfør den til en tallerken. Sett stekepannen til side.
- 33. Vend fennikel, pastinakk, vårløk og sitronzest i pannen med de resterende 2 spiseskjeene olje; krydre med salt og pepper. Legg kyllingen med brystet opp på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 165°, ca. 35–40 minutter. (Du kan også sjekke om den er ferdig ved å skjære inn i låret rett ved leddet. Hvis saften er klar, er kyllingen ferdig.) Overfør kyllingen til et skjærebrett og la den hvile i minst 10 minutter før du deler den opp.
- 44. Server kyllingen og grønnsakene med stekepannens saft og sitronbåter til å helle over.