Øyeblikkelig kyllingmole poblano
Lær hvordan du lager en rask og smakfull instant chicken mole poblano. Perfekt for travle hverdager, med autentisk smak og enkel tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper langkornet hvit ris
- 2. 2 1/2 kopper vann
- 3. 3/4 teskje salt
- 4. 1 (8 1/4 oz) krukke mole poblano, for eksempel Doña María-merke*
- 5. 2 (14 oz) bokser med redusert natrium kyllingbuljong (3 1/2 kopper)
- 6. 4 små, skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar (total vekt 1 1/4 til 1 1/2 pund)
- 7. Pynt: 1 spiseskje sesamfrø, ristet
Fremgangsmåte
- 11. Bland ris, vann og salt i en tung kjele på 2 liter og kok opp. Skru ned varmen og kok, dekket, til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 18 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket og urørt, i 5 minutter. Fluff med en gaffel. Mens risen koker, blend mole og buljong i en blender til det er glatt, og kok deretter opp i en 12-tommers stekepanne, rør av og til. Tilsett kylling, skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, på lav varme, snu kyllingen en gang, til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter totalt (sausen vil tykne litt).
- 22. Bland ris, vann og salt i en tung kjele på 2 liter og kok opp. Skru ned varmen og kok, dekket, til risen er mør og væsken er absorbert, ca. 18 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå, dekket og urørt, i 5 minutter. Fluff med en gaffel.
- 33. Mens risen koker, blend mole og buljong i en blender til det er glatt, og kok opp i en 12-tommers stekepanne, rør av og til. Tilsett kylling, skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, på lav varme, snu kyllingen en gang, til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter totalt (sausen vil tykne litt).
- 44. *Tilgjengelig på mexgrocer.com og i noen latino-markeder.
- 55. *Tilgjengelig på mexgrocer.com og i noen latino-markeder.