Hello Fresh Mobile Banner
Rigatoni med sørvest-inspirert kjøttdeigsaus av kalkun

Rigatoni med sørvest-inspirert kjøttdeigsaus av kalkun

Lær å lage en smakfull rigatoni med sørvest-inspirert kalkunsaus. En enkel og rask oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp finhakket rødløk
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4. 1 liten rød paprika, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 5. 1/2 teskje chilipulver
  • 6. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 7. 1/8 teskje cayennepepper
  • 8. 3/4 pund kjøttdeig av kalkun
  • 9. 1 boks (400 g) plommetomater med juice
  • 10. et lite dryss tørket sterk rød chili
  • 11. 1/4 kopp finhakket frisk koriander, pluss korianderstilker til pynt hvis ønskelig
  • 12. 1/4 pund rigatoni
  • 13. grovt revet Monterey Jack-ost for å strø over pastaen

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne kok løken i oljen over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk. Tilsett hvitløk, paprika, chilipulver, spisskummen og cayenne, og kok blandingen under omrøring i 1 minutt. Tilsett kalkunen og kok blandingen over moderat høy varme, rør og bruk en tresleiv til å bryte opp kalkunen, i 3 til 4 minutter, eller til kalkunen ikke lenger er rosa. Rør inn tomatene med saften, knus dem opp, tilsett rød pepperflak, hakket koriander, salt og pepper etter smak, og la sausen småkoke under omrøring av og til i 10 minutter, eller til den har tyknet.
  2. 22. I en stor stekepanne kok løken i oljen over moderat lav varme, rør av og til, til den er myk. Tilsett hvitløk, paprika, chilipulver, spisskummen og cayenne, og kok blandingen under omrøring i 1 minutt. Tilsett kalkunen og kok blandingen over moderat høy varme, rør og bruk en tresleiv til å bryte opp kalkunen, i 3 til 4 minutter, eller til kalkunen ikke lenger er rosa. Rør inn tomatene med saften, knus dem opp, tilsett rød pepperflak, hakket koriander, salt og pepper etter smak, og la sausen småkoke under omrøring av og til i 10 minutter, eller til den har tyknet.
  3. 33. Mens sausen småkoker, kok rigatoni i en kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen i to boller. Fordel sausen mellom bollene, dryss over Monterey Jack-ost, og pynt hver porsjon med en kvist koriander.
  4. 44. Mens sausen småkoker, kok rigatoni i en kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen i to boller. Fordel sausen mellom bollene, dryss over Monterey Jack-ost, og pynt hver porsjon med en kvist koriander.