
Hvit chili IV
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull white chili iv med denne oppskriften. Perfekt for kalde dager, rask å lage, og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 4 kyllingbryst uten skinn og bein, skåret i terninger
- grovkvernet svart pepper etter smak
- 1 stor løk, hakket
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 3 grønne chili, uten frø og finhakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 pakke sopp (ca. 225 g), skivet
- 3 bokser pintobønner (ca. 425 g per boks)
- 4 grønne løk, hakket
- 1 bunt fersk persille, hakket
- 1 kopp hvitvin
- 2 bokser kyllingbuljong (ca. 430 g per boks)
- 2 terninger kyllingbuljong
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts tørket timian
- 1 ss tørket oregano
- 1 ½ ss malt spisskummen
- 2 laurbærblad
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte over middels høy varme, kok kylling i olivenolje med svart pepper til den er brun. Rør inn løk, hvitløk og chili, og kok til løken begynner å bli myk.
- 2Rør inn paprika, sopp, bønner, grønn løk og persille. Hell i vin og kyllingkraft. Krydre med buljong, rosmarin, timian, oregano og spisskummen. Legg laurbærblad i gryten, dekk til, skru ned varmen og la det småkoke i 90 minutter.