Hello Fresh Mobile Banner
Deilige scampi-linguine med hvitløk og sitron

Deilige scampi-linguine med hvitløk og sitron

oppskrift på deilig shrimp scampi linguine, perfekt som hovedrett. enkel å lage med ferske ingredienser og full av smak. ideell for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke linguine (16 gram)
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 ½ spiseskjeer olivenolje
  • ½ kopp hakket rød paprika
  • ½ kopp hakket gul paprika
  • 6 hvitløksfedd, skivet
  • 48 store reker – skrellet, renset og med halen fjernet
  • ½ kopp tørr hvitvin (for eksempel Chardonnay)
  • 1 teskje sitronsaft
  • ¼ kopp kamskjelljuice
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 ½ spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 1 ½ teskjeer knuste rød pepperflak, eller etter smak
  • 3 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 1 teskje havsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn linguine og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, av og til omrøring, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 11 minutter. Reserver 1 kopp av kokevannet fra linguinen, og sil av pastaen i en sil over vasken.
  2. 2Smelt 2 spiseskjeer smør og 1 1/2 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels varme, og stek og rør inn rød og gul paprika og hvitløk til paprikaen har blitt myk, ca. 10 minutter. Rør inn reker, og stek og rør til rekene er ugjennomsiktige og rosa, ca. 5 minutter. Ta rekene ut av pannen og sett til side, og la paprikaen og hvitløken bli igjen i pannen.
  3. 3Rør inn vin, sitronsaft og muslingkraft i pannen, og kok opp over middels varme. Bland inn ytterligere 2 spiseskjeer smør og 1 1/2 spiseskje olivenolje, og legg rekene tilbake i pannen. Rør inn det reserverte kokevannet fra linguinen, fløte, rød pepperflak, persille og havsalt. Tilsett den kokte linguinen, og vend forsiktig sammen med rekene og sausen i pannen. La retten småkoke over middels-lav varme i 5 minutter for å la pastaen absorbere noe av sausen, og server varm.