Sitrus shortbread-kjeks

Sitrus shortbread-kjeks

Lær hvordan du lager deilige citrus shortbread cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til sommerens kaffekos eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1/4 teskje bakepulver
  • 3. 1/8 teskje salt
  • 4. 1 kopp smør, myknet
  • 5. 3/4 kopp melis
  • 6. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 7. 1/2 teskje mandelessens
  • 8. 1 spiseskje revet appelsinskall, eller mer etter smak
  • 9. 2 kopper søtet tørket tranebær, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle; sett til side. Pisk smør og melis med en elektrisk mikser i en stor bolle til det er glatt. Rør inn vanilje- og mandelessensene og appelsinskallet. Bland inn melet litt etter litt til det akkurat er innarbeidet. Vend inn tyttebærene; bland forsiktig nok til å fordele jevnt.
  2. 22. Del deigen i to like deler, og rull hver del til en logg ca. 18 cm lang. Pakk hver logg inn i bakepapir eller plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Fjern bakepapiret, og skjær deigen i skiver på ca. 1/2 tomme (1,27 cm). Legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett med ca. 2,5 cm mellomrom.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen til kakene er faste, men ikke brune, ca. 10 minutter.