
Smøraktig kanelkake
oppskrift på en deilig buttery cinnamon cake med rik kanelsmak, perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel til allsidig bruk
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 1 teskje malt kanel
- 4. 3/4 teskje salt
- 5. 2/3 kopp fettstoff
- 6. 1 1/3 kopper hvitt sukker
- 7. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 3 egg
- 9. 2/3 kopp melk
- 10. 1/2 kopp hvitt sukker
- 11. 6 spiseskjeer smør
- 12. 1/3 kopp vann
- 13. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 14. 3/4 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og dryss lett med mel en 25 cm rund kakeform (bundt form). Rør sammen mel, bakepulver, 1 teskje malt kanel og salt; sett til side.
- 22. I en stor bolle, pisk smør og margarin, 1 1/3 kopper hvitt sukker og 1 1/2 teskje vanilje til lys og luftig konsistens. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk i minst 1 minutt etter hvert egg. Rør inn melblandingen og melk vekselvis, begynn og avslutt med mel. Hell røren i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 40 til 45 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter, før den snus ut på en avkjølingsrist. Fjern kaken fra formen mens den fortsatt er varm, og stikk hull rundt toppen av kaken med en gaffel. Hell den varme kanel-sirupen i hullene og over toppen og sidene av kaken.
- 44. For å lage kanel-sirup: I en kjele, bland 1/2 kopp hvitt sukker, smør, vann, 1 teskje vanilje og 3/4 teskje malt kanel. Varm opp og rør til smøret smelter.