Bitter-søt ganache
Lær hvordan du lager en rik og bittersøt ganache som kan brukes i kaker, sjokolade eller som smakfull topping. Perfekt for dessertelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 unser bittersøt sjokolade, hakket
- 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 2 teskjeer instant espressopulver (valgfritt)
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje kosher salt
- 3/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Bland sjokolade, kakaopulver, espressopulver (hvis du bruker), vanilje og salt i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten til kokepunkt i en liten kjele på lav varme; hell den over sjokoladen. La det stå til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Visp til det er glatt; la det avkjøle. Bruk en elektrisk mikser og pisk ganachen til den er lys og luftig (den skal ha konsistensen av pisket krem).
- 2Bland sjokolade, kakaopulver, espressopulver (hvis du bruker), vanilje og salt i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten til kokepunkt i en liten kjele på lav varme; hell den over sjokoladen. La det stå til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Visp til det er glatt; la det avkjøle.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk ganachen til den er lys og luftig (den skal ha konsistensen av pisket krem).
- 4Forberedelse: Ganachen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.
- 5Ganachen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.





