Bitter-søt ganache

Bitter-søt ganache

Lær hvordan du lager en rik og bittersøt ganache som kan brukes i kaker, sjokolade eller som smakfull topping. Perfekt for dessertelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 unser bittersøt sjokolade, hakket
  • 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 2 teskjeer instant espressopulver (valgfritt)
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 3/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sjokolade, kakaopulver, espressopulver (hvis du bruker), vanilje og salt i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten til kokepunkt i en liten kjele på lav varme; hell den over sjokoladen. La det stå til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Visp til det er glatt; la det avkjøle. Bruk en elektrisk mikser og pisk ganachen til den er lys og luftig (den skal ha konsistensen av pisket krem).
  2. 2Bland sjokolade, kakaopulver, espressopulver (hvis du bruker), vanilje og salt i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten til kokepunkt i en liten kjele på lav varme; hell den over sjokoladen. La det stå til sjokoladen er smeltet, ca. 5 minutter. Visp til det er glatt; la det avkjøle.
  3. 3Bruk en elektrisk mikser og pisk ganachen til den er lys og luftig (den skal ha konsistensen av pisket krem).
  4. 4Forberedelse: Ganachen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.
  5. 5Ganachen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den komme til romtemperatur før bruk.