Tranebær- og valmuefrøpai

Tranebær- og valmuefrøpai

Lær hvordan du lager en deilig cranberry poppy seed pie, perfekt for høstsesongen. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1/3 kopp hakkede mandler, pluss 2 spiseskjeer
  • 1 1/3 kopper hvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 spiseskje valmuefrø
  • 1/2 kopp smør eller margarin
  • 3 spiseskjeer vann
  • 1 brev uten smak gelatin
  • 1/4 tranebærjuice, pluss 1 kopp
  • 2 kopper tranebær, ferske eller frosne
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 8 unser pisket kremetopping

Fremgangsmåte

  1. 1Mandler: Forvarm ovnen til 135 grader Celsius. Fordel mandlene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i 15 minutter, eller til de er gyldne. Ta dem ut av ovnen og sett til side.
  2. 2Poppy Seed Crust: Øk ovnstemperaturen til 245 grader Celsius. Bland mel, salt og valmuefrø i en bolle. Skjær smør eller margarin i små biter og arbeid det inn i melet til det får en jevn, men grov konsistens. Strø over vann, bland med en gaffel og form til en ball. Kjevl ut på en melet overflate. Kle en paiform på 23 cm med deigen, og la det være 2,5 cm overhengende kant. Brett inn kanten og pynt med en fløytekant. Prikk bunnen og sidene med en gaffel. Stek i 12 til 15 minutter, eller til den er lett gyllen.
  3. 3Fyll: La gelatin mykne i 60 ml tranebærjuice. Sett til side. Hakk tranebærene og ha dem i en blender. Tilsett 240 ml tranebærjuice og kjør til en jevn blanding. I en middels stor kjele, kok opp tranebærblandingen over middels varme i 3 minutter. Rør inn sukkeret til det er oppløst. Ta av varmen og rør inn den mykne gelatinplaten.
  4. 4Hell 360 ml av blandingen i paeskallet. Sett i kjøleskapet. Sett resten av fyllet til side for å avkjøle til romtemperatur. Når blandingen i paeskallet har blitt avkjølt og har begynt å tykne litt, bland inn 40 gram mandler og 2 dl pisket krem i resten av tranebærblandingen.
  5. 5Skje tranebærblandingen oppå paen. Sett kaldt i minst 2 timer. Før servering, pynt med resten av den piskede kremen og mandler.