
Rømme- og sitronpai
Lær hvordan du lager en deilig sur krem sitronpai. Perfekt som en forfriskende dessert til sommeren. Enkelt og rask oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 teskje salt
- 2 kopper melk
- 1/2 kopp rømme
- 3 eggeplommer
- 1/4 kopp smør
- 1 1/2 teskjeer sitronskall
- 1/4 kopp sitronsaft
- 1 (23 cm) paibunn, stekt
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, bland sukker, mel og salt. Rør gradvis inn melken. Kok opp og rør på middels varme til det tykner og bobler. Reduser varmen, og kok og rør i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen.
- 2Pisk eggeplommene lett. Rør gradvis inn 1 kopp av blandingen i eggeplommene. Returner eggeplommeblandingen til kjelen, og la det småkoke. Kok og rør i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen, og rør inn smør, skall og juice. Vend inn rømme.
- 3Hell fyllet i en pa-deigskall, og avkjøl. Pynt med pisket krem hvis ønskelig.