Hello Fresh Mobile Banner
Rømme- og sitronpai

Rømme- og sitronpai

Lær hvordan du lager en deilig sur krem sitronpai. Perfekt som en forfriskende dessert til sommeren. Enkelt og rask oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje salt
  • 2 kopper melk
  • 1/2 kopp rømme
  • 3 eggeplommer
  • 1/4 kopp smør
  • 1 1/2 teskjeer sitronskall
  • 1/4 kopp sitronsaft
  • 1 (23 cm) paibunn, stekt

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, bland sukker, mel og salt. Rør gradvis inn melken. Kok opp og rør på middels varme til det tykner og bobler. Reduser varmen, og kok og rør i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen.
  2. 2Pisk eggeplommene lett. Rør gradvis inn 1 kopp av blandingen i eggeplommene. Returner eggeplommeblandingen til kjelen, og la det småkoke. Kok og rør i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen, og rør inn smør, skall og juice. Vend inn rømme.
  3. 3Hell fyllet i en pa-deigskall, og avkjøl. Pynt med pisket krem hvis ønskelig.