Hello Fresh Mobile Banner
Plommepai med mandelbunn

Plommepai med mandelbunn

Lær hvordan du lager en deilig plum tart med mandeldeig. En perfekt dessert for høsten, enkel å lage og smakfull for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 6 modne, faste plommer, ca. 680 gram
  • 2 teskjeer sukker
  • 1/4 teskje kanel
  • 1/2 teskje sitronsaft
  • 1/3 kopp med hevet mengde usaltede, skållede mandler
  • 1 kopp fullkornsmel til kaker
  • 1/4 teskje salt
  • 1/8 teskje malt kanel
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer kaldt smør, i terninger
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 eggehvite
  • 1 spiseskje uten frø bringebær- eller jordbærsyltetøy
  • 2 teskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften:
  2. 2Se hvordan du lager denne oppskriften.
  3. 3Til fyllet: Fyll en stor kjele med vann opp til halvparten og kok opp. Mens vannet koker, bruker du en liten kniv og skjærer et kryss på 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) på bunnen av hver plomme. Sett til side. Fyll en stor bolle med is og vann, og sett til side. Når vannet koker, slipper du forsiktig plommene ned i vannet i 30 til 45 sekunder. Ta dem opp med en hullsleiv og dypp dem umiddelbart i isvannet i 2 til 3 minutter. Ta opp og tørk plommene forsiktig med et kjøkkenpapir. Over en middels stor bolle, fjern skinnet fra plommene – det skal gli av ganske lett. Skjær plommene i to og fjern steinene. Vend dem i sukker, kanel og sitronsaft, og sett til side.
  4. 4For bunnen: Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Mal mandlene i en food processor til de er en fin smule. Tilsett mel, salt, kanel, muskatnøtt og sukker i mandlene i food processoren, og pulser 5 ganger for å blande. Tilsett smør og olje, og pulser i ca. 20 sekunder til deigen danner små klumper. Tilsett eggehviten og pulser ytterligere 20 til 30 ganger, til deigen former en ball – pass på å ikke overbehandle. Deigen skal holde sammen, men være litt klissete. Trykk jevnt ut deigen i bunnen og opp langs kantene på en 23 cm (9 tommer) stor terteform med avtakbar bunn. Stek i 8 til 10 minutter, eller til overflaten av tertebunnen ikke lenger er blank. Ta ut av ovnen og la avkjøle. Plasser tertebunnen på en bakeplate. Vend plommehalvdelene i sin egen saft i en bolle. Arranger plommene med snittflaten ned i tertebunnen, og press dem tett sammen så mange som mulig. Stek i 15 til 20 minutter, eller til frukten er lett myk, men fortsatt fast. Ta ut av ovnen og la avkjøle.
  5. 5For glasuren: Varm syltetøyet forsiktig over lav varme eller i mikrobølgeovnen til det er smeltet. Bland det med litt vann og pensle over overflaten på terte.