Krydret lammelår

Krydret lammelår

lær hvordan du lager en krydret og saftig lammelår med enkle steg. perfekt for spesielle anledninger eller helgemiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje cayennepepper
  • 2. 1 spiseskje fennikelfrø
  • 3. 1 spiseskje tørket sennep
  • 4. 1 spiseskje sterk paprika
  • 5. 1 spiseskje rød pepperflak
  • 6. 2 teskjeer malt kanel
  • 7. 6 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 1 spiseskje melasse
  • 9. 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 10. En 3,5–4,5 kg lammelår med bein
  • 11. 4 spiseskjeer rødvinseddik
  • 12. 2 spiseskjeer grovkornet sennep
  • 13. 1 fersk jalapeño
  • 14. 1 fersk thai-chili
  • 15. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Målet: En fin, rosa, saftig lammelår har en kjernetemperatur på omtrent 120 grader Fahrenheit. Bruk en lav stekeplate eller bakeplate med en rist som passer. Å løfte lammelåret litt opp fra bunnen av stekeplaten gjør at den varme luften kan sirkulere bedre rundt kjøttet mens det koker.
  3. 3Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  4. 4Rist krydderne: I en middels stor bolle, bland cayenne, fennikelfrø, tørr sennep, paprika, rød pepperflak og kanel. Bland krydderne godt og hell dem ut på en bakeplate. Sett platen i ovnen i 1 minutt for å varme krydderne og la dem få en lett risting. Dette vil vekke smakene deres. Ta ut platen fra ovnen.
  5. 5Lag pastaen til å dekke lammelåret: I en liten bolle, bland olivenolje, melasse og salt. Tilsett de ristet krydderne og bland godt for å lage en pasta. Gni inn hele lammelåret med krydderpastaen. Hvis du har tid, kan du la lammelåret stå ute i omtrent en time for å komme nærmere romtemperatur. Alternativt kan du marinere lammelåret slik i flere timer (eller over natten) i kjøleskapet før det kokes.
  6. 6Kok lammelåret: Plasser lammelåret midt på en rist i stekeplaten og sett det midt i ovnen. Stek, uforstyrret, i 30 minutter. Bruk et øyeblikks-termometer for kjøtt og mål temperaturen i den tykkeste delen av kjøttet. Termometeret bør vise rundt 85 grader Fahrenheit. Stek i ytterligere 30 minutter. Ideelt sett bør den tykkeste delen av lammelåret nå ha en temperatur på ca. 118 grader Fahrenheit. Ta ut lammelåret fra stekeplaten og la det hvile på en flat overflate.
  7. 7Lag sausen: I en middels stor bolle, visp sammen eddik og sennep. Legg de ferske chiliene på en flat overflate og, med en liten kniv, skjær dem i tynne runder, med ribber, frø og alt.
  8. 8 Hell av noe av fettet fra bunnen av stekeplaten. Sett stekeplaten på en kokeplate på komfyren. Start med lav varme under platen, og når fettet begynner å syde, tilsett sennep, eddik og de ferske chiliene. Smak til med krydder. Hell sausen over lammelåret.
  9. 9Skjær kjøttet: Begynn å skjære fra lårenden av lammelåret; du bør skjære i en rett vinkel i forhold til kjøttets fiber. Merk at dette kjøttet har linjer nesten som treverk, og du bør sikte bladet på kniven i en rett vinkel mot fibrene og skjære tynne skiver. Legg skivene på et fat sammen med sausen.