
Kjøttboller og spaghetti med saus
oppskrift på kjøttboller med spaghetti saus. en klassisk rett som er enkel å lage og passer til hele familien. perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund magert kjøttdeig av storfe
- 1 kopp tørre brødsmuler
- 2/3 kopp melk
- 1 egg
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 løk, finhakket
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket persille
- 1/8 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 bokser (ca. 308 gram) konsentrert tomatsuppe
- 2 bokser (ca. 308 gram) vann
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje tørket persille
- 1/2 teskje tørkede basilikablad
- 1/2 teskje tørket salvie
- 1/2 teskje tørket timian
- 1/4 teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1For å lage kjøttboller: Bland i en bolle hakket storfe, brødsmuler, melk, egg, hvitløk, løk, salt, persille og pepper; bland godt. Rull til 1 toms store baller og sett til side.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme; tilsett kjøttbollene og kok forsiktig slik at de forblir hele og får en lett brunfarge.
- 3For å lage sausen: Bland sammen tomatsuppe, vann, sitronsaft, salt, persille, basilikum, salvie, timian og cayennepepper i en stor kjele, tilsett kjøttbollene og la det småkoke i 1 time.