Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttkake med rømme saus

Kjøttkake med rømme saus

En enkel oppskrift på kjøttdeig med kremet sur rømmesaus, perfekt for en smakfull middag. Lær hvordan du lager denne klassiske retten steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund kjøttdeig av storfe
  • 1 pakke (8 unser) rømme- og løkdip, delt
  • 1 ¾ kopper brødsmuler
  • ½ kopp finhakket selleri
  • ¼ kopp hakket løk
  • 1 teskje tørket dill
  • ¾ teskje salt
  • En klype pepper
  • 2 egg, pisket
  • 1 boks (10,75 unser) kremet soppsuppe

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2I en stor bolle, bland kjøttdeigen, 1/2 kopp av løkdippen, brødsmuler, selleri, løk, dill, salt, pepper og egg. Bruk hendene til å blande godt til alt er jevnt fordelt. Trykk blandingen ned i en 23x13 cm (9x5 tommer) brødform, eller form en avlang loaf og plasser den i en 33x23 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  3. 3Stek i 1 time i den forvarmede ovnen, eller til den indre temperaturen på kjøttkaken er 72 grader C (160 grader F).
  4. 4Mens kjøttkaken er i ovnen, lag sausen. I en kjele over middels varme, bland resten av løkdippen og soppsuppen. Kok opp, rør om til det er gjennomvarmt. Skje sausen over serveringer av kjøttkaken.