
Sukker- og krydderdoughnuts
oppskrift på deilige sukker og krydder donuts, perfekte til helgens kakebord eller som en søt snack. enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 1/3 kopper hvetemel, pluss ekstra til utkjevling
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje fint salt
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 spiseskje pluss 1/2 teskje eplepie-krydder eller malt kanel
- 2 store egg, romtempererte
- 3 spiseskjeer vegetabilsk fett eller usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 1/2 teskje finrevet sitronskall
- 1/2 kopp pluss 1 til 2 spiseskjeer med brusvann
- Vegetabilsk olje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Sikt sammen mel, bakepulver, salt, 1 kopp sukker og 1/2 teskje eplekrydder i en middels stor bolle til det er godt blandet. Rør inn den resterende 1/2 koppen sukker og 1 spiseskje eplekrydder i en flat skål. Sett til side.
- 2Visp sammen egg, smeltet fett, sitronskall og 1/2 kopp seltzer i en stor bolle til det er glatt. Rør inn melet blandingen. Tilsett resten av seltzeren, en teskje om gangen, bare til deigen samler seg i en myk og ujevn ball.
- 3Hell deigen ut på et rikelig smurt skjærebrett (den vil være litt klissete). Strø mel over og trykk ut til den er ca. 1 cm tykk. Bruk en 7,5 cm rund utstikker eller kakeutstikker for å stikke ut så mange sirkler som mulig, og skjær deretter ut smultringhull fra midten med en 2,5 cm rund utstikker. Sett til side smultringene og hullene. Samle sammen restene og trykk ut igjen til ca. 1 cm tykkelse. Fortsett å stikke ut smultringer og hull, og arbeid med restene til all deigen er brukt opp.
- 4Varm opp 5 cm vegetabilsk olje i en tykkbunnet gryte eller stekepanne over middels høy varme til en dypfriteringstermometer viser 190 grader Celsius. Arbeid i porsjoner, og stek smultringene og hullene til de er gyldne, 2 til 3 minutter, og snu dem av og til. Overfør til et bakepapirkledd steebrett for å renne av og avkjøle litt. Mens de fortsatt er varme, rull dem i krydret sukker til de er godt dekket.