Hot-Cocoa Affogato med peppermynteis

Hot-Cocoa Affogato med peppermynteis

Lær hvordan du lager en deilig hot-cocoa affogato med peppermynteis. Perfekt for vinterdager og dessertelskere. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 2
dessert

Ingredienser

  • 3 kopper helmelk
  • 1 kopp kald kremfløte, delt
  • 1/3 kopp sukker
  • En stor klype kosher-salt
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 150 gram semisøt eller bittersøt sjokolade (ikke over 72 % kakao), hakket
  • 1/3 kopp (løst pakket) usøtet kakaopulver
  • 1 spiseskje finmalt espresso eller mørkbrent kaffebønner
  • 2 pint peppermynte- eller myntesmaket iskrem
  • 8 små pepperkaker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland melk, 1/2 kopp krem, sukker, salt og 1/4 kopp vann i en stor tykk kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; legg stangen i kjelen. Kok opp under omrøring for å løse opp sukkeret. Tilsett sjokolade og kakaopulver; visp til sjokoladen smelter og blandingen akkurat begynner å koke. FORHANDSVARSLIG: Kakaomelken kan lages 1 dag i forveien. La den avkjøle, dekk til og sett i kjøleskapet. La den småkoke før videre bruk. Visp resten av 1/2 kopp krem og malt kaffe i en liten bolle til det dannes stive topper. FORHANDSVARSLIG: Pisket krem kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. Pisk opp igjen før bruk om nødvendig. Fjern vaniljestangen fra den varme kakaoen; kast den. Hell kakaoen over i en blender og kjør til den er tykk og skummende, ca. 2 minutter. Fordel iskremen i tekopper, og hell den varme kakaoen over, jevnt fordelt. Topp hver kopp med en liten klatt kaffe-pisket krem. Pynt med en liten pepperkake, hvis ønskelig.