Sjokoladebiter havre- og kokoskjeks

Sjokoladebiter havre- og kokoskjeks

Lær å lage deilige sjokoladeknekkede havre- og kokoscookies. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 6 spiseskjeer granulert sukker
  • 2 store egg
  • 1 1/2 teskje vanilje
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 1/4 kopper gammeldags havregryn
  • 1 1/2 kopper ferdigpakket, finrevet usøtet kokos
  • 340 g semisøt eller bittersøt sjokolade (ikke usøtet), kuttet i 1/2-tommers biter (ca. 2 kopper)
  • 3/4 kopp skrelte mandler (4 oz), ristet, avkjølt og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Pisk sammen smør og sukker i en bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er luftig. Tilsett egg og pisk til det er akkurat blandet, deretter pisk inn vanilje, natron og salt. Tilsett mel og bland på lav hastighet til det akkurat er blandet. Rør inn havregryn, kokos, sjokolade og mandler. Fordel 1/4 kopp deig i klatter med omtrent 8 centimeter mellomrom på to lett smurte store bakeplater (ca. 8 kjeks per plate), og trykk forsiktig hver klatt ned til ca. 1/2 tomme tykk. Stek i øvre og nedre del av ovnen, veksle plassering og roter platene halvveis i steketiden, til kjeksene er gylne, totalt 15 til 18 minutter. La kjeksene avkjøle på platene i 1 minutt, før de forsiktig flyttes med en spatel til avkjølingsristene for å avkjøles helt. Gjør flere kjeks på samme måte.