
Fuktig gul kake
oppskrift på moist yellow cake som er saftig, enkel å lage og perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager den beste kaken med våre tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper (330 g) kakehvetemel
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 kopp (8 unser eller 230 g) usaltet smør, romtemperert
- 5. 2 kopper (454 g) granulert sukker
- 6. 5 store egg
- 7. 2 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1 1/4 kopper (10 flytende unser eller 300 ml) kulturmelk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og klett to 20x5 cm (8x2 tommer) former med bakepapir. Sett til side.
- 22. I en middels stor bolle sikt sammen mel, bakepulver og salt.
- 33. Skjær smøret i 2,5 cm (1 tomme) store biter og legg dem i den store bollen på en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker eller visp. Pisk i 3 minutter på MED-HØY hastighet til smøret er lyst og kremaktig i fargen. Stopp og skrap ned i bollen. Pisk smøret i ytterligere 60 sekunder.
- 4**4.** Tilsett sukkeret, ¼ kopp av gangen, og pisk i 1 minutt etter hver tilsetting. Skrap av og til langs sidene av bollen. Tilsett eggene ett og ett.
- 55. Reduser mikserens hastighet. Rør inn vanilje i kulturmelken. Tilsett de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelken. Bland akkurat til alt er blandet. Skrap av sidene av bollen og bland i ytterligere 15 sekunder.
- 66. Skje røren i den forberedte formen og jevn ut toppen med en kniv. Løft opp formen med røren og la den falle ned på benken for å slippe ut eventuelle luftbobler, slik at røren får satt seg.
- 7**7.** Plasser formene i den nederste tredjedelen av ovnen og stek i 45 til 50 minutter, eller til kaken er lett brun på toppen, løsner fra sidene av formen, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.