Svenske Toscas (Svenske mandeltærter)

Svenske Toscas (Svenske mandeltærter)

Lær hvordan du lager deilige svenske toscas, en klassisk mandeltart med sprø bunn og karamellisert mandel topping. Perfekt til kaffen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 2. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 3. 1 kopp hvetemel
  • 4. 1/3 kopp skivede mandler
  • 5. 1/4 kopp brunt sukker
  • 6. 2 spiseskjeer smør
  • 7. 1 1/2 spiseskje krem
  • 8. 2 teskjeer hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Pisk smøret sammen med det hvite sukkeret i en bolle. Bland inn 1 kopp mel og rør til en jevn deig. Fordel deigen jevnt i formene i en 12-koppers muffinsform. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på hver form.
  3. 33. For å lage fyllet, bland de skivede mandlene, brunt sukker og 2 spiseskjeer smør i en liten panne. Rør inn fløten og 2 teskjeer mel. Kok opp og rør konstant i blandingen over middels varme til den koker, ca. 10 minutter. Fordel fyllet jevnt i de forberedte småkakene.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til toppene og kantene på bunnen er lysebrune, ca. 10–15 minutter. Ta ut kakene av ovnen, og la dem avkjøle i 10–15 minutter før du tar dem ut av muffinsformen. La dem avkjøle helt på en rist.