
Svenske Toscas (Svenske mandeltærter)
Lær hvordan du lager deilige svenske toscas, en klassisk mandeltart med sprø bunn og karamellisert mandel topping. Perfekt til kaffen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer smør, romtemperert
- 2. 1/4 kopp hvitt sukker
- 3. 1 kopp hvetemel
- 4. 1/3 kopp skivede mandler
- 5. 1/4 kopp brunt sukker
- 6. 2 spiseskjeer smør
- 7. 1 1/2 spiseskje krem
- 8. 2 teskjeer hvetemel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Pisk smøret sammen med det hvite sukkeret i en bolle. Bland inn 1 kopp mel og rør til en jevn deig. Fordel deigen jevnt i formene i en 12-koppers muffinsform. Trykk deigen ned i bunnen og opp langs kantene på hver form.
- 33. For å lage fyllet, bland de skivede mandlene, brunt sukker og 2 spiseskjeer smør i en liten panne. Rør inn fløten og 2 teskjeer mel. Kok opp og rør konstant i blandingen over middels varme til den koker, ca. 10 minutter. Fordel fyllet jevnt i de forberedte småkakene.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til toppene og kantene på bunnen er lysebrune, ca. 10–15 minutter. Ta ut kakene av ovnen, og la dem avkjøle i 10–15 minutter før du tar dem ut av muffinsformen. La dem avkjøle helt på en rist.