Jamies gamle, tradisjonelle ingefærkaker med krøllmønster

Jamies gamle, tradisjonelle ingefærkaker med krøllmønster

oppskrift på jamies gamle-inspirerte ingefærkaker med sprø skorpe og myk kjerne. perfekt til jul eller når du vil ha noe søtt og krydret.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer natron
  • 1 ½ teskjeer malt ingefær
  • 1 teskje malt kanel
  • ½ teskje kosher-salt
  • ¼ teskje malt allehånde
  • ¼ teskje malt nellik
  • ½ kopp vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
  • ¼ kopp usaltet smør, myknet
  • ½ kopp lett pakket lyst brunt sukker
  • ½ kopp vanlig sukker
  • ¼ kopp sirup (melasse)
  • 1 stort egg
  • ¼ kopp pluss 1 spiseskje turbinadosukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en middels stor bolle, visp sammen melet, natron, ingefær, kanel, salt, allehånde og nellik. Tilsett smør, margarin og den brune og hvite sukkeret i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 4 minutter. Rør inn melblandingen litt etter litt, og pisk til det er godt blandet.
  3. 3Tilsett melblandingen i porsjoner og pisk til deigen er jevn.
  4. 4Ha turbinadosukker på en liten tallerken eller i en liten bolle. Rull deigen til kuler med en diameter på ca. 2,5 cm (ca. 14 gram), og rull dem deretter i sukkeret. Legg 12 kuler på et bakepapirkledd stekebrett med 5 cm mellomrom. Stek småkakene i 9 til 11 minutter, og snu brettet halvveis i steketiden. La kakene avkjøle på stekebrettet i 4 minutter, før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt. Gjenta med resten av deigen.