
Jamies gamle, tradisjonelle ingefærkaker med krøllmønster
oppskrift på jamies gamle-inspirerte ingefærkaker med sprø skorpe og myk kjerne. perfekt til jul eller når du vil ha noe søtt og krydret.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 1 ½ teskjeer malt ingefær
- 1 teskje malt kanel
- ½ teskje kosher-salt
- ¼ teskje malt allehånde
- ¼ teskje malt nellik
- ½ kopp vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
- ¼ kopp usaltet smør, myknet
- ½ kopp lett pakket lyst brunt sukker
- ½ kopp vanlig sukker
- ¼ kopp sirup (melasse)
- 1 stort egg
- ¼ kopp pluss 1 spiseskje turbinadosukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en middels stor bolle, visp sammen melet, natron, ingefær, kanel, salt, allehånde og nellik. Tilsett smør, margarin og den brune og hvite sukkeret i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 til 4 minutter. Rør inn melblandingen litt etter litt, og pisk til det er godt blandet.
- 3Tilsett melblandingen i porsjoner og pisk til deigen er jevn.
- 4Ha turbinadosukker på en liten tallerken eller i en liten bolle. Rull deigen til kuler med en diameter på ca. 2,5 cm (ca. 14 gram), og rull dem deretter i sukkeret. Legg 12 kuler på et bakepapirkledd stekebrett med 5 cm mellomrom. Stek småkakene i 9 til 11 minutter, og snu brettet halvveis i steketiden. La kakene avkjøle på stekebrettet i 4 minutter, før de flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøles helt. Gjenta med resten av deigen.