JDs eplepai-ostekake-logg med salt karamellsaus

JDs eplepai-ostekake-logg med salt karamellsaus

Lær hvordan du lager en deilig apple pie cheesecake log med saltet karamellsaus. Perfekt dessert for høst og jul som imponerer gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Spred:
  • 1 stor rød Delicious-eple – skrelt, kjernet og i terninger
  • 1 kopp kaldt vann
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 2 (8 ounces) pakker kremost, myknet
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • Karamellsaus:
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, skivet og myknet
  • 1/2 kopp kremfløte, romtemperatur
  • 3/4 teskje havsalt
  • Kakebunnchips:
  • 1 paibunn for en 9-tommers dobbelbunnspai
  • 1 egg, pisket
  • 1/2 kopp kanel-sukker
  • 1 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Bland oppkuttet eple, kaldt vann og sitronsaft i en liten bolle; la det trekke i 10 minutter. Sil av væsken.
  2. 2Rør kremost, brunt sukker, kanel, muskatnøtt og allehånde sammen i en bolle til det er jevnt. Vend inn de oppkuttede eplene i kremostblandingen.
  3. 3Skje kremostblandingen midt på et stykke plastfolie. Bruk plasten til å forme osteblandingen til en logg, pakk plasten rundt loggen, og sett den i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 2 timer.
  4. 4Kok opp og rør ut hvitt sukker i en 3-liters kjele over middels høy varme til det er smeltet, jevnt og får en ravfarge, ca. 10 minutter; tilsett smør og rør raskt med en visp til smøret er smeltet, 1–2 minutter. Ta kjelen umiddelbart av varmen. Hell sakte i fløte mens du rører kontinuerlig med vispen for å blande det godt. Tilsett havsalt og rør. Overfør karamellsausen til en glassbolle og la den avkjøles.
  5. 5Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  6. 6Kjevle ut paideigen på en lett melet overflate til ca. 0,6 cm tykk. Kutt deigen i rektangler på ca. 5 cm lange. Legg deigen på det forberedte stekebrettet. Pensle toppene av deigen med sammenvispet egg. Strø kanel og sukker over rektanglene.
  7. 7Stek deigen i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 10–15 minutter. La dem avkjøle helt.
  8. 8Legg pecannøtter i en flat skål. Rull osteloggen i pecannøttene for å dekke den. Plasser den dekkede loggen på en tallerken og drypp karamellsaus jevnt over. Server med paideigen chips