Lette ostekakemuffins med browniesmak

Lette ostekakemuffins med browniesmak

oppskrift på lighter cheesecake brownies – en sunnere variant av den klassiske brownies med cheesecake-smak, perfekt for en søt og sunn dessert. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 8 unser lett rømmeost (Neufchatel)
  • 3. 1/3 kopp sukker
  • 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 5. 1 stort egg
  • 6. 2 unser semisøt sjokolade, grovhakket
  • 7. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 8. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 9. 1 kopp hvetemel
  • 10. 1/2 kopp usøtet kakaopulver av nederlandsk prosess
  • 11. 1 teskje bakepulver
  • 12. 1/2 teskje fint havsalt
  • 13. En klype cayennepepper
  • 14. 3/4 kopp pakket mørk brunt sukker
  • 15. 1/4 kopp vanlig sukker
  • 16. 1/2 kopp lettmelk
  • 17. 2 store eggehviter
  • 18. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  2. 22. Kle en 20 x 20 cm bakeform med aluminiumsfolie slik at den henger over kantene med omtrent 2,5 cm. Spray med matlagingsspray.
  3. 33. Ostetopping: I en middels stor bolle, bruk en elektrisk mikser på middels hastighet og pisk kremosten til den er glatt og kremaktig, ca. 1 minutt. Rør inn sukker og vanilje til det er veldig jevnt, 1–2 minutter. Pisk inn egget til det er godt blandet. Sett til side.
  4. 44. Browniebunn: Ha sjokolade, smør og olje i en liten mikrosikker bolle og varm i mikrobølgeovnen på 75 % effekt i 30 sekunder. Rør om og varm igjen til det er smeltet og glatt, ca. 30 sekunder til. (Alternativt kan du sette sjokolade, smør og olje i en liten varmebestandig bolle. Kok opp litt vann i en liten kjele og la det småkoke på lav varme. Sett bollen over vannet, uten at den berører, og rør av og til til det er smeltet og glatt.)
  5. 55. Bland mel, kakaopulver, bakepulver, salt og cayennepepper i en middels stor bolle.
  6. 66. Bland brunt sukker og vanlig sukker i en stor bolle. Visp inn kulturmelk, eggehviter og vanilje. Tilsett sjokoladeblandingen og visp kraftig til alt er godt innarbeidet og røren er tykk og blank. Tilsett gradvis melblandingen og rør bare til den er helt innarbeidet og røren er jevn.
  7. 77. Sett til side 1/2 kopp av browniebatteren. Fordel resten av browniebatteren jevnt i den forberedte formen. Hell ostetoppingen over. Fordel den reserverte browniebatteren i store klatter over toppen. Dra en tresleiv gjennom de to rørene for å lage et marmoreringsmønster.
  8. 88. Stek til toppen akkurat har satt seg, ca. 40–45 minutter. La avkjøle helt i formen på en avkjølingsrist. Løft browniene ut av formen ved hjelp av aluminiumsfolien og fjern folien. Spray en kniv med matlagingsspray og kutt i 5 cm store firkanter.