
Quinoa- og svarte bønneburgere
Lær hvordan du lager deilige quinoa black bean burgere. En enkel og næringsrik vegetarrett som passer perfekt til lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og avrent
- 2. 1/4 kopp quinoa
- 3. 1/2 kopp vann
- 4. 1/2 kopp brødsmuler
- 5. 1/4 kopp finhakket gul paprika
- 6. 2 spiseskjeer finhakket løk
- 7. 1 stor fedd hvitløk, finhakket
- 8. 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1 teskje sterk saus (som Frank's RedHot®)
- 11. 1 egg
- 12. 3 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Kok quinoa og vann opp i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
- 22. Mos de svarte bønnene grovt med en gaffel, slik at noen hele svarte bønner blir igjen i en puré-lignende blanding.
- 33. Bland quinoa, brødsmuler, paprika, løk, hvitløk, spisskummen, salt, hot sauces, og egg inn i de svarte bønnene med hendene.
- 44. Form blandingen til 5 burgere.
- 55. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne.
- 66. Stek burgerne i den varme oljen til de er gjennomvarme, ca. 2 til 3 minutter på hver side.