Quinoa- og svarte bønneburgere

Quinoa- og svarte bønneburgere

Lær hvordan du lager deilige quinoa black bean burgere. En enkel og næringsrik vegetarrett som passer perfekt til lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og avrent
  • 2. 1/4 kopp quinoa
  • 3. 1/2 kopp vann
  • 4. 1/2 kopp brødsmuler
  • 5. 1/4 kopp finhakket gul paprika
  • 6. 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 7. 1 stor fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1 1/2 teskje malt spisskummen
  • 9. 1/2 teskje salt
  • 10. 1 teskje sterk saus (som Frank's RedHot®)
  • 11. 1 egg
  • 12. 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok quinoa og vann opp i en kjele. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør og vannet er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
  2. 22. Mos de svarte bønnene grovt med en gaffel, slik at noen hele svarte bønner blir igjen i en puré-lignende blanding.
  3. 33. Bland quinoa, brødsmuler, paprika, løk, hvitløk, spisskummen, salt, hot sauces, og egg inn i de svarte bønnene med hendene.
  4. 44. Form blandingen til 5 burgere.
  5. 55. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne.
  6. 66. Stek burgerne i den varme oljen til de er gjennomvarme, ca. 2 til 3 minutter på hver side.