
IPA Mac and Cheese
Lær hvordan du lager en deilig ipa mac and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kopper kremfløte
- 1 teskje korianderfrø
- 1 teskje fennikelfrø
- 1 teskje svarte pepperkorn
- 2 ferske laurbærblader
- 1 kopp revet skarp Cheddar
- Hot saus, for eksempel Tapatio
- Knust svart pepper
- 3 kopper makaroni, kokt
- 1 kopp erter, kokt
- 1/4 kopp revet braisert skinke
- 1/4 kopp West-Coast-stil IPA
- Salt
- 1 spiseskje hakket bacon
- 1/4 kopp brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2I en kjele, tilsett fløte, korianderfrø, fennikelfrø, pepperkorn og laurbærblad. Skru opp varmen til høy og kok opp. Når det begynner å koke, reduser varmen til middels og rør jevnlig for å forhindre at det brenner seg eller koker over.
- 3Når fløten har redusert med tre fjerdedeler, sil den gjennom en finmasket sil over i en annen kjele. Sett den nye kjelen med den silte fløten på middels varme og rør inn Cheddar-osten. Når osten er helt smeltet inn, tilsett hot sauce og nykvernet svart pepper etter smak.
- 4Tilsett makaroni, erter og skinke i kjelen og rør godt. Hell i IPA-ølen og fortsett å røre til det er varmt. Smak til med salt og hell det hele i en stor ramekin. Topp med hakket bacon og brødsmuler. Stek til brødsmulene blir gylne og sprø.