IPA Mac and Cheese

IPA Mac and Cheese

Lær hvordan du lager en deilig ipa mac and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 kopper kremfløte
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1 teskje fennikelfrø
  • 1 teskje svarte pepperkorn
  • 2 ferske laurbærblader
  • 1 kopp revet skarp Cheddar
  • Hot saus, for eksempel Tapatio
  • Knust svart pepper
  • 3 kopper makaroni, kokt
  • 1 kopp erter, kokt
  • 1/4 kopp revet braisert skinke
  • 1/4 kopp West-Coast-stil IPA
  • Salt
  • 1 spiseskje hakket bacon
  • 1/4 kopp brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en kjele, tilsett fløte, korianderfrø, fennikelfrø, pepperkorn og laurbærblad. Skru opp varmen til høy og kok opp. Når det begynner å koke, reduser varmen til middels og rør jevnlig for å forhindre at det brenner seg eller koker over.
  3. 3Når fløten har redusert med tre fjerdedeler, sil den gjennom en finmasket sil over i en annen kjele. Sett den nye kjelen med den silte fløten på middels varme og rør inn Cheddar-osten. Når osten er helt smeltet inn, tilsett hot sauce og nykvernet svart pepper etter smak.
  4. 4Tilsett makaroni, erter og skinke i kjelen og rør godt. Hell i IPA-ølen og fortsett å røre til det er varmt. Smak til med salt og hell det hele i en stor ramekin. Topp med hakket bacon og brødsmuler. Stek til brødsmulene blir gylne og sprø.