
Grønn salat med sennepsvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk grønn salat med smakfull sennepsvinaigrette. En enkel og sunn oppskrift til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer Champagne-eddik
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- 1/2 teskje finhakket fersk hvitløk
- 1 ekstra stor eggeplomme, romtemperert*
- 3/4 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp god olivenolje
- Salatgrønt eller mesclun-blanding for 6 til 8 personer
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en liten bolle, visp sammen eddik, sennep, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Mens du visper, tilsett olivenoljen sakte til vinaigretten er emulsifisert.
- 3Vend grønnfargene med nok dressing til å fukte dem, og server.
- 4Merk: Hvis du er bekymret for rå egg, kan du utelate det fra oppskriften.
- 5*ADVARSEL MOT RÅ EGG
- 6Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lettkokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matbåren sykdom. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du bruker kun ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.