Grønn Ris III

Grønn Ris III

oppskrift på green rice iii, en smakfull og fargerik risrett som passer perfekt til både hverdag og fest. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 bunt greener løk, skivet, de hvite delene og toppene adskilt
  • 2 jalapeñopepper, frøet og finhakket
  • 2 spiseskjeer sherry
  • 2 kopper ukokt langkornet ris
  • salt etter smak
  • 1 teskje svart pepper
  • 2 kopper kyllingbuljong
  • 1 ½ kopper vann
  • ½ kopp finhakket koriander
  • ½ kopp finhakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Surr de hvite delene av den grønne løken sammen med jalapeñosa i 5 minutter; ikke la det bli brunt.
  2. 2Rør inn sherry, ris, salt og pepper. Hell i buljongen og vannet; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til lav, og kok til risen er mør og væsken er absorbert, omtrent 20 minutter.
  3. 3Rør forsiktig med en gaffel og bland inn koriander, persille og de grønne løkskvistene. Overfør til en varm serveringsskål og server umiddelbart.