
Grønn Ris III
oppskrift på green rice iii, en smakfull og fargerik risrett som passer perfekt til både hverdag og fest. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 bunt greener løk, skivet, de hvite delene og toppene adskilt
- 2 jalapeñopepper, frøet og finhakket
- 2 spiseskjeer sherry
- 2 kopper ukokt langkornet ris
- salt etter smak
- 1 teskje svart pepper
- 2 kopper kyllingbuljong
- 1 ½ kopper vann
- ½ kopp finhakket koriander
- ½ kopp finhakket persille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Surr de hvite delene av den grønne løken sammen med jalapeñosa i 5 minutter; ikke la det bli brunt.
- 2Rør inn sherry, ris, salt og pepper. Hell i buljongen og vannet; kok opp. Dekk til, skru ned varmen til lav, og kok til risen er mør og væsken er absorbert, omtrent 20 minutter.
- 3Rør forsiktig med en gaffel og bland inn koriander, persille og de grønne løkskvistene. Overfør til en varm serveringsskål og server umiddelbart.