Gulfinne-tunfisk med wasabi-krem

Gulfinne-tunfisk med wasabi-krem

Lær hvordan du lager en smakfull rett med yellowfin tuna og wasabi krem. Perfekt som forrett eller lett hovedrett for alle som liker asiatisk-inspirert mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje hele svarte pepperkorn
  • 2. 1 spiseskje hele grønne pepperkorn
  • 3. 1 spiseskje hele røde pepperkorn
  • 4. 450 gram sushi-kvalitets gulfinnet tunfisk, skåret i en lang, tynn stripe
  • 5. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 6. 2 kopper lavsodium soyasaus
  • 7. 1 kopp appelsinjuice
  • 8. 1/2 kopp kremfløte
  • 9. 2 spiseskjeer wasabipulver

Fremgangsmåte

  1. 1I en krydderkvern, grovkvern pepperkorn. Gni inn pepperkornene i tunfiskbiten, slik at de presses inn i kjøttet. Varm opp litt olje i en stekepanne. Brun tunfisken i pannen, ca. 1 minutt på hver side. Ta tunfisken ut av pannen og skjær den i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse. I en kjele, bland soyasaus og appelsinjuice, og kok opp. La soyasausen koke inn til den er redusert med 70 prosent og har fått en sirupaktig konsistens. Avkjøl. Pisk kremfløten. Vend inn wasabipulveret. Drypp litt soyasaus med appelsin over hver tunfiskskive. Topp med litt wasabikrem.