
Sommerfrukter
opdag deilige oppskrifter med sommerfrukt, perfekt for varme dager. enkle og smakfulle retter som fremhever sesongens beste frukter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pære av Bartlett, tynne skiver
- 1 rød plomme, uten kjerne og delt i fire
- 1/2 sitron, tynne skiver
- 1 spiseskje fersk ingefær, skivet
- 1 kopp vann
- 1 kopp sukker
- 1 kopp risvineddik
- 1 kvist fersk mynte
Fremgangsmåte
- 1Legg pære, plomme, sitron og fersk ingefær i en bolle. I en ikke-reaktiv kjele, bland vann, sukker og risvineddik. Kok opp væsken og la den småkoke til sukkeret er oppløst.
- 2Legg frukten i en glasskrukke med skrulokk, og tilsett en kvist mynte. Hell den varme syltevæsken forsiktig over frukten, og fyll krukken til randen.
- 3La syltingen avkjøles, og oppbevar den i kjøleskapet i 2 dager til 1 uke før servering.