Kald thailandsk laks
Lær hvordan du lager en enkel og frisk cold thai salmon. Perfekt for sommeren med smak av thai-krydder og ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 bunt koriander
- 2. 450–680 gram ferske laksefileter
- 3. 1/8 teskje salt (valgfritt, siden fiskesausen er ganske salt)
- 4. 1/8 teskje asiatisk hvit pepper (du kan erstatte med svart pepper hvis du ikke finner det)
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje (peanøttolje kan også brukes, men jeg liker den rike smaken av den ikke-tradisjonelle olivenoljen)
- 6. 2 spiseskjeer grønn currypaste
- 7. 4 hvitløksfedd
- 8. 1 sjalottløk
- 9. 2 kaffirlimeblader
- 10. 1 lime
- 11. 2 spiseskjeer fiskesaus
- 12. 1/4 kopp hvitvin (jo tørrere, desto bedre; jeg er ikke knyttet til noen bestemt årgang eller type)
- 13. 1/4 kopp kylling- eller fiskekraft (du kan erstatte med en utgått kylling- eller fiskebuljongterning hvis du har dårlig tid)
- 14. Kokt jasminris til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. Plasser en bunt koriander i en bolle og la den ligge i noen minutter for å fjerne jord.
- 33. Legg hver laksefilet i en bakepapirpose, med kjøttsiden opp. Krydre fisken med salt og pepper. Hell olivenolje over fisken, og smør deretter inn den grønne currypasten på toppen av laksen.
- 44. Hakk hvitløk og sjalottløk, og strø dem over, sammen med limebladene.
- 55. Kutt limen i to og press saften over fisken.
- 66. Tilsett til slutt fiskesaus, vin og kyllingkraft.
- 77. Sil av korianderbladene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. (Du kan pakke dem inn i et nytt kjøkkenpapir, legge dem i en plastpose og oppbevare i kjøleskapet. Da holder bladene seg friske lenger.) Pynt toppen med hakkede korianderblader.
- 88. Lukk posene godt og legg dem på et stekebrett. Stek i 20 til 30 minutter. Avkjøl i kjøleskapet i 1 time, og server med friske korianderkvister.
- 99. Jasminris kan også følge retten hvis du spiser den varm.