Kald thailandsk laks

Kald thailandsk laks

Lær hvordan du lager en enkel og frisk cold thai salmon. Perfekt for sommeren med smak av thai-krydder og ferske ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 bunt koriander
  • 2. 450–680 gram ferske laksefileter
  • 3. 1/8 teskje salt (valgfritt, siden fiskesausen er ganske salt)
  • 4. 1/8 teskje asiatisk hvit pepper (du kan erstatte med svart pepper hvis du ikke finner det)
  • 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje (peanøttolje kan også brukes, men jeg liker den rike smaken av den ikke-tradisjonelle olivenoljen)
  • 6. 2 spiseskjeer grønn currypaste
  • 7. 4 hvitløksfedd
  • 8. 1 sjalottløk
  • 9. 2 kaffirlimeblader
  • 10. 1 lime
  • 11. 2 spiseskjeer fiskesaus
  • 12. 1/4 kopp hvitvin (jo tørrere, desto bedre; jeg er ikke knyttet til noen bestemt årgang eller type)
  • 13. 1/4 kopp kylling- eller fiskekraft (du kan erstatte med en utgått kylling- eller fiskebuljongterning hvis du har dårlig tid)
  • 14. Kokt jasminris til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. Plasser en bunt koriander i en bolle og la den ligge i noen minutter for å fjerne jord.
  3. 33. Legg hver laksefilet i en bakepapirpose, med kjøttsiden opp. Krydre fisken med salt og pepper. Hell olivenolje over fisken, og smør deretter inn den grønne currypasten på toppen av laksen.
  4. 44. Hakk hvitløk og sjalottløk, og strø dem over, sammen med limebladene.
  5. 55. Kutt limen i to og press saften over fisken.
  6. 66. Tilsett til slutt fiskesaus, vin og kyllingkraft.
  7. 77. Sil av korianderbladene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. (Du kan pakke dem inn i et nytt kjøkkenpapir, legge dem i en plastpose og oppbevare i kjøleskapet. Da holder bladene seg friske lenger.) Pynt toppen med hakkede korianderblader.
  8. 88. Lukk posene godt og legg dem på et stekebrett. Stek i 20 til 30 minutter. Avkjøl i kjøleskapet i 1 time, og server med friske korianderkvister.
  9. 99. Jasminris kan også følge retten hvis du spiser den varm.