
Bessys smakfulle grillede kylling med hvitløk og urter
oppskrift på bessy's zesty grilled garlic-herb chicken. en smakfull og enkel retter med hvitløk og urter som passer perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 spiseskje honning
- 1/2 teskje safran
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje tørket basilikum
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje cayennepepper
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/4 teskje tørket persille
- 1 klype tørket salvie
Fremgangsmåte
- 1Legg kyllingen i en lav skål. I en middels stor bolle blander du sammen olivenolje, sukker, honning, safran, hvitløk, basilikum, timian, cayennepepper, salt, oregano, persille og salvie. Hell blandingen over kyllingen. Dekk til, og la den marinere i kjøleskapet i 20 til 25 minutter.
- 2Forvarm grillen til middels varme.
- 3Smør grillristen lett med olje. Kast marinaden, og legg kyllingen på grillen. Stek i 10 minutter på hver side, eller til utsiden er brent og saften renner ut.