Aguachile med reker (Reker kokt i lime og chili)
Lær hvordan du lager aguachile de camarón, en frisk og smakfull meksikansk rett med reker marinert i lime og chili. Perfekt for sommeren!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 engelsk agurk, skrelt
- 2. 1 pund ferske, hele jumbo-reker
- 3. 1 teskje kosher-salt, samt mer etter smak
- 4. 1 kopp ferskpresset limesaft
- 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. 2 til 3 ferske serrano-chili, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Skjær agurken i tynne, rektangulære skiver, omtrent 7,5 cm lange, og fordel dem på fire små tallerkener. Skrell, rens og smørflyg reken, la halen være intakt, men kast hodet. Legg rekene oppå agurkskivene, strø over salt, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 1 ½ time. I en blender, bland limejuice, olivenolje, chili og ¼ kopp kaldt vann. Kjør til det er jevnt, og smak til med salt. Rett før servering, drypp rekene med lime-chili-sausen og server umiddelbart.