Brennt fersk iskrem
oppskrift på kremet og smakfull fersken iskrem med en brent smak, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 kopper halvhavmelk
- 1 kopp piskefløte
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 kopp ferskenmarmelade (ikke gelé)
- 1 vaniljestang, delt og skrapet ut innholdet
- En klype kosher-salt
- 4 mellomstore ferskner, delt i to, fjernet steinen og grillet eller ovnsbakt til de er brune
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene (inkludert bønnen og massen), unntatt fersken, i en stor kjele og sett den på middels varme. Fest et steke- eller sukkertemperaturtermometer til innsiden av kjelen. (se noten under) Rør av og til, og la blandingen koke opp til 170 grader Fahrenheit. Ta kjelen av varmen og sil blandingen over i en beholder med lokk. La blandingen avkjøles, og sett den deretter i kjøleskapet over natten for å la smakene og teksturen utvikle seg.
- 2Frys blandingen i iskremmaskinen i henhold til produsentens instruksjoner. Blandingen vil ikke fryse helt hardt i maskinen. I mellomtiden, hakk ferskenene grovt. Når volumet har økt med omtrent halvparten og blandingen har fått en myk iskremkonsistens, tilsett ferskenene og fortsett å røre for å blande dem inn. Skje blandingen tilbake i en beholder med lokk og la den fryse i minst én time før servering.
- 3NOTAT: Hvis du ikke har et termometer, varm opp blandingen til den nesten akkurat begynner å småkoke. Så snart du ser en boble på overflaten, tar du den av varmen.




