Kremet gelato

Kremet gelato

Lær hvordan du lager en deilig custard gelato hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerdager eller som en luksuriøs dessert året rundt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 1/4 kopper helmelk
  • 2. En klype salt
  • 3. 2/3 kopp sukker
  • 4. 6 eggeplommer
  • 5. 2/3 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor kjele, bland melk og salt. Varm opp melken over middels varme til det dannes bobler rundt kantene av kjelen. Sett til side og dekk til for å holde den varm.
  2. 22. I en blender eller food processor, kjør sammen sukker og eggeplommer til det blir veldig tykt og glatt. Med maskinen i gang, tilsett gradvis den varme melken. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp over middels varme, mens du rører konstant med en tresleiv, i 6 til 8 minutter, eller til blandingen tykner litt og dekker baken av skjeen. Ta kjelen av varmen og sett den i en bolle med isvann. Rør i 2 minutter for å avkjøle blandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 2 timer, eller til den er helt avkjølt.
  3. 33. I en dyp bolle, pisk fløten til myke topper dannes. Vend den piskede fløten inn i vaniljekremen. Overfør til en iskremmaskin og frys i henhold til produsentens anvisninger.