Paella med asparges og sukkererter

Paella med asparges og sukkererter

Lær hvordan du lager en smakfull paella med friske asparges og sukkererter. En enkel og sunn rett perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund smale asparges, trimmed og kuttet i 2,5 cm lange biter
  • 2. ca. 5 kopper lavsaltet kyllingkraft, delt
  • 3. 1 pund ukokt store reker, skrelte, renset, haletarmene igjen, skallet satt til side
  • 4. 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 5. 1/2 teskje knuste safrantråder
  • 6. 1/4 kopp olivenolje
  • 7. 2 spanske chorizo-pølser (ca. 170 gram), uten skinn
  • 8. 2 1/2 kopper hakket løk
  • 9. 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 10. 1 stor tomat (ca. 340 gram), delt i to, frø fjernet, kuttet i 2 cm terninger
  • 11. 1/3 kopp avrent, ristet hermetisk Piquillo-pepper eller avrent, ristet rød paprika fra glass, grovhakket
  • 12. 2 teskjeer Pimentón de la Vera (sterk spansk røkt paprika) eller sterk ungarsk paprika
  • 13. 1 teskje salt
  • 14. 2 1/2 kopper spansk Bomba-ris, italiensk arborio-ris eller medium-grain hvit ris (ca. 480 gram)
  • 15. 18 små hjerteskjell (ca. 570 gram), vasket
  • 16. 24 blåskjell, vasket og børstet, fjernet skjegg
  • 17. 140 gram sukkererter, trimmede
  • 18. Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok asparges i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 2 minutter. Sil av vannet, skyll under kaldt vann, og sil av igjen. Kok opp 4 1/2 kopper kraft i en middels kjele over middels varme. Tilsett de reserverte rekeskallene; la det småkoke i 10 minutter. Kok opp vinen i en liten kjele over middels varme; tilsett safran og la det trekke i 5 minutter. Sil safraninfusert vin over i en målebeger med 8 kopper. Sil i rekekraften. Tilsett nok kyllingkraft til å måle opp 5 kopper kraft. Varm opp olje i en stor, vid gryte (minst 7,5 cm dyp) over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til den er lett brunet, og del den opp i 1/2-tommers biter med baksiden av en skje, ca. 5 minutter. Tilsett løk. Skru ned varmen til middels og stek til løken er lett myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og rør i 2 minutter. Tilsett tomat og paprika. Stek til tomaten er myk og saftene har fordampet, ca. 3 minutter. Rør inn paprika og salt, og til slutt risen. (Asparges, kraftblandingen og risblandingen kan forberedes 2 timer i forveien. La hver stå i romtemperatur.) Forvarm ovnen til 175°C. Tilsett kraftblandingen i risblandingen og kok opp over høy varme, rør ofte. Skru ned varmen til lav og la det småkoke i 2 minutter, rør av og til. Fjern gryten fra varmen. Fordel rekene over. Legg skjell og blåskjell i risblandingen med den hengslede siden ned. Sett gryten i ovnen og stek paella uten lokk i 15 minutter. Strø erter og asparges over. Fortsett å steke til kraften er absorbert, risen er mør, og skjellene og blåskjellene har åpnet seg, ca. 5 minutter til. Flytt gryten til arbeidsflaten. Dekk med aluminiumsfolie og la den hvile i 5 minutter. Overfør paellaen til en stor, flat serveringsskål. Pynt med sitronbåter og server.
  2. 22. Kok asparges i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 2 minutter. Sil av vannet, skyll under kaldt vann, og sil av igjen.
  3. 33. Kok opp 4 1/2 kopper kraft i en middels kjele over middels varme. Tilsett de reserverte rekeskallene; la det småkoke i 10 minutter. Kok opp vinen i en liten kjele over middels varme; tilsett safran og la det trekke i 5 minutter. Sil safraninfusert vin over i en målebeger med 8 kopper. Sil i rekekraften. Tilsett nok kyllingkraft til å måle opp 5 kopper kraft.
  4. 44. Varm opp olje i en stor, vid gryte (minst 7,5 cm dyp) over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til den er lett brunet, og del den opp i 1/2-tommers biter med baksiden av en skje, ca. 5 minutter. Tilsett løk. Skru ned varmen til middels og stek til løken er lett myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og rør i 2 minutter. Tilsett tomat og paprika. Stek til tomaten er myk og saftene har fordampet, ca. 3 minutter. Rør inn paprika og salt, og til slutt risen. (Asparges, kraftblandingen og risblandingen kan forberedes 2 timer i forveien. La hver stå i romtemperatur.)
  5. 55. Forvarm ovnen til 175°C. Tilsett kraftblandingen i risblandingen og kok opp over høy varme, rør ofte. Skru ned varmen til lav og la det småkoke i 2 minutter, rør av og til. Fjern gryten fra varmen. Fordel rekene over. Legg skjell og blåskjell i risblandingen med den hengslede siden ned. Sett gryten i ovnen og stek paella uten lokk i 15 minutter. Strø erter og asparges over. Fortsett å steke til kraften er absorbert, risen er mør, og skjellene og blåskjellene har åpnet seg, ca. 5 minutter til. Flytt gryten til arbeidsflaten. Dekk med aluminiumsfolie og la den hvile i 5 minutter.
  6. 66. Overfør paellaen til en stor, flat serveringsskål. Pynt med sitronbåter og server.