Tokyo Tuna Tartare

Tokyo Tuna Tartare

Lær hvordan du lager en deilig tokyo tuna tartare med vår enkle oppskrift. Perfekt for en frisk forrett eller spesialmiddag, ideell for sommer og helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 pund #1-grade Ahi, renset og finhakket
  • 2. 10 vårløk, hvite og lysegrønne deler, finhakket
  • 3. 1 kopp skrelt, finhakket europeisk eller japansk agurk
  • 4. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 5. 3 spiseskjeer soyasaus
  • 6. 3 spiseskjeer risvinseddik
  • 7. 1 spiseskje finrevet ingefær
  • 8. 1 veldig fersk hvitløk, finhakket
  • 9. 3 spiseskjeer ingefærolje (se notat)
  • 10. 1 pakke ristet nori
  • 11. 1/2 kopp ristet sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Hold tunfiskbiten veldig kald, og vend forsiktig inn vårløk, agurk og litt sjøsalt og nykvernet svart pepper. I en annen bolle visper du sammen soyasaus, risvineddik, ingefær, hvitløk og ingefærolje til en jevn blanding. Hell dette over fiskeblandingen og vend forsiktig slik at det blir godt dekket.
  2. 22. Kutt nori-arket i runde biter på ca. 3,8 cm (1 1/2 tommer), og legg tartarblandingen med teskje på nori-rundene. Strø over sesamfrø og server umiddelbart. Alternativt kan det serveres på en iskald tallerken dekket med salatblader, pyntet med marinerte tangblader og sesamfrø, som en forrett.