
En-pottes sjømatfest
oppskrift på en enkel og smakfull one-pot clambake, perfekt for sommerens sjømatkveld. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ½ pund små (ca. 5 cm i diameter) røde Bliss-poteter
- 2. 2 teskjeer salt
- 3. 1 spiseskje korianderfrø
- 4. 1 teskje fennikelfrø
- 5. 1 teskje tørket timian
- 6. ½ teskje svarte pepperkorn
- 7. 1 flaske tørr hvitvin (750 milliliter), for eksempel Sauvignon Blanc
- 8. 1 pund kokt chorizo-pølse (helst spansk), delt i 8 biter
- 9. 4 store hummer (ca. 680 gram)
- 10. 48 små hjerteskjell, vasket
- 11. 4 ferske maiskolber, skrellet og delt i to på tvers
Fremgangsmåte
- 11. Hell en gallon vann i en hummerkjele eller stor gryte som er stor nok til å romme alle ingrediensene. Tilsett poteter og salt, og kok opp. Kok, dekket, i 10 minutter (potetene vil være lett myke, men ikke gjennomkokte).
- 22. Legg koriander, fennikel, timian og hele pepperkorn i et stort stykke osteklede. Samle kantene og knyt med kjøkkenstrikk for å lage en pose.
- 33. Legg krydderposen, vin, chorizo og hummer i gryten sammen med potetene. Kok opp, dekket, i 5 minutter. Tilsett blåskjell og mais, og kok, dekket, til hummerne er kokt og blåskjellene har åpnet seg, omtrent 5 minutter (kast eventuelle uåpnede blåskjell).
- 44. Del hver hummer i to med en tung kniv og kjøkkensaks. Server hver person en halv hummer, 6 blåskjell, en halv maiskolbe, 2 poteter og et stykke chorizo.