En-pottes sjømatfest

En-pottes sjømatfest

oppskrift på en enkel og smakfull one-pot clambake, perfekt for sommerens sjømatkveld. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ pund små (ca. 5 cm i diameter) røde Bliss-poteter
  • 2. 2 teskjeer salt
  • 3. 1 spiseskje korianderfrø
  • 4. 1 teskje fennikelfrø
  • 5. 1 teskje tørket timian
  • 6. ½ teskje svarte pepperkorn
  • 7. 1 flaske tørr hvitvin (750 milliliter), for eksempel Sauvignon Blanc
  • 8. 1 pund kokt chorizo-pølse (helst spansk), delt i 8 biter
  • 9. 4 store hummer (ca. 680 gram)
  • 10. 48 små hjerteskjell, vasket
  • 11. 4 ferske maiskolber, skrellet og delt i to på tvers

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell en gallon vann i en hummerkjele eller stor gryte som er stor nok til å romme alle ingrediensene. Tilsett poteter og salt, og kok opp. Kok, dekket, i 10 minutter (potetene vil være lett myke, men ikke gjennomkokte).
  2. 22. Legg koriander, fennikel, timian og hele pepperkorn i et stort stykke osteklede. Samle kantene og knyt med kjøkkenstrikk for å lage en pose.
  3. 33. Legg krydderposen, vin, chorizo og hummer i gryten sammen med potetene. Kok opp, dekket, i 5 minutter. Tilsett blåskjell og mais, og kok, dekket, til hummerne er kokt og blåskjellene har åpnet seg, omtrent 5 minutter (kast eventuelle uåpnede blåskjell).
  4. 44. Del hver hummer i to med en tung kniv og kjøkkensaks. Server hver person en halv hummer, 6 blåskjell, en halv maiskolbe, 2 poteter og et stykke chorizo.