Krydrede svarte bønner med chorizo og chipotle-krem

Krydrede svarte bønner med chorizo og chipotle-krem

oppskrift på smakfulle svarte bønner med chorizo og kremet chipotle, perfekt som hovedrett eller vegetarisk alternativ. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper tørkede svarte bønner (ca. 280 gram)
  • 2. 2 skrelte løk; 1 halvert, 1 hakket (ca. 2 kopper)
  • 3. 1 laurbærblad
  • 4. 1 teskje tørket oregano (helst meksikansk)
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 2 pølser av fersk chorizo (ca. 170 gram, uten skinn)
  • 7. 2 spiseskjeer finhakket frisk koriander, pluss litt til pynt
  • 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 2 teskjeer finhakket jalapeño-chili uten frø
  • 10. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 11. 1/2 kopp rømme
  • 12. 1 1/4 teskje chipotle-smaksatt hot saus
  • 13. 1 teskje fersk limesaft

Fremgangsmåte

  1. 11. For bønner: Ha bønnene i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke dem med 5 cm. La bønnene ligge i bløt over natten. Sil av vannet. Ha bønnene tilbake i kjelen. Tilsett løkhoder, laurbærblad og oregano. Tilsett nok kaldt vann til å dekke bønnene med 5 cm. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til bønnene er veldig møre, av og til omrøring, i 1 1/2 til 2 timer (avhengig av bønnens alder). Sil av bønnene, og spar kokevannet. Kast løkhodene og laurbærbladet. Varm opp olje i en tykk, stor, dyp non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett chorizo og stek til den er brun, og del opp med baken på skjeen, i 4–5 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør chorizoen til en liten bolle. Tilsett hakket løk i stekepannen med fettet. Stek til løken er myk og gyllen, og rør ofte, ca. 10 minutter. Tilsett 2 ss koriander, hvitløk, jalapeño og spisskummen; rør i 1 minutt. Tilsett bønnene, ¾ kopp av det reserverte kokevannet og chorizoen i løkblandingen. Rør for å fordele jevnt. La det småkoke på middels-lav varme til det er gjennomvarmt og smakene har blandet seg, 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøles uten lokk, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen på middels varme før servering.
  2. 22. Ha bønnene i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke dem med 5 cm. La bønnene ligge i bløt over natten.
  3. 33. Sil av bønnene. Ha dem tilbake i kjelen. Tilsett løkhoder, laurbærblad og oregano. Tilsett nok kaldt vann til å dekke bønnene med 5 cm. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til bønnene er veldig møre, av og til omrøring, i 1 1/2 til 2 timer (avhengig av bønnens alder). Sil av bønnene, og spar kokevannet. Kast løkhodene og laurbærbladet.
  4. 44. Varm opp olje i en tykk, stor, dyp non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett chorizo og stek til den er brun, og del opp med baken på skjeen, i 4–5 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør chorizoen til en liten bolle. Tilsett hakket løk i stekepannen med fettet. Stek til løken er myk og gyllen, og rør ofte, ca. 10 minutter. Tilsett 2 ss koriander, hvitløk, jalapeño og spisskummen; rør i 1 minutt. Tilsett bønnene, ¾ kopp av det reserverte kokevannet og chorizoen i løkblandingen. Rør for å fordele jevnt. La det småkoke på middels-lav varme til det er gjennomvarmt og smakene har blandet seg, 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøles uten lokk, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen på middels varme før servering.
  5. 55. For chipotle-krem: Visp alle ingrediensene i en liten bolle til de er godt blandet. Smak til med salt. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Visp opp igjen før servering. Overfør bønnene til en stor bolle. Pynt med chipotle-krem og hakket koriander.
  6. 66. Visp alle ingrediensene i en liten bolle til de er godt blandet. Smak til med salt. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Visp opp igjen før servering.
  7. 77. Overfør bønnene til en stor bolle. Pynt med chipotle-krem og hakket koriander.