Kyllingfajitas
lær hvordan du lager deilige chicken fajitas med vår enkle oppskrift. perfekt til middag for hele familien. rask, smakfull og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje chilipulver
- 2. 3/4 teskje malt spisskummen
- 3. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4. 450 gram kyllingbryst uten skinn og ben
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. 2 paprika (valgfri farge), skivet
- 7. 1 rød løk, skivet
- 8. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 9. 1/2 teskje revet limeskall, pluss båter til servering
- 10. 8 mais tortillas
- 11. 1/2 kopp ferdig pico de gallo eller fersk salsa
- 12. 1/3 kopp smuldret cotija-ost (ca. 45 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Bland chilipulver, 1/2 teskje spisskummen, og 1/4 teskje hver av salt og pepper, og gni det på kyllingbrystene. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Legg i kyllingen og kok, vend den jevnlig, til den er gyllen, ca. 4 til 5 minutter. Overfør kyllingen til et stekebrett, og behold pannen. Stek kyllingen videre til den er gjennomstekt, ca. 8 til 10 minutter. La den hvile på et skjærebrett i 5 minutter. I mellomtiden varmer du opp den resterende spiseskjeen olivenolje i den reserverte pannen på middels varme. Tilsett paprika, løk, hvitløk og den resterende 1/4 teskjeen spisskummen, og stek under omrøring til grønnsakene er lett brune, ca. 8 minutter. Rør inn limeskall og 2 spiseskjeer vann. Krydre med salt. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen i 5 minutter, før du deler dem opp på tallerkener. Skjær kyllingen i skiver. Topp tortillalefsene med kylling, paprika, pico de gallo og ost. Server med limebåter.
- 22. Fotograf: Christopher Testani