Pasta- og bønnesuppe
oppskrift på en enkel og smakfull pasta og bønnesuppe. perfekt for en rask middag som gir mye energi. prøv denne varme retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/3 pund tørkede tranebærbønner
- 2. 5 kvart kaldt vann
- 3. 2 mellomstore løk, grovhakket
- 4. 2 mellomstore kokebeter, skrelt og grovhakket
- 5. 1 stor gulrot, grovhakket
- 6. 1 selleristang, grovhakket
- 7. 2 mellomstore tomater, frøet og grovhakket
- 8. 1 1/2 ss finhakket fersk rosmarin
- 9. 1/4 pund skivet pancetta eller bacon, grovhakket
- 10. 1 ss fint havsalt
- 11. 1 1/2 ts nykvernet svart pepper, eller etter smak
- 12. 1/3 pund ditalini eller annen kort, rørformet pasta
- 13. Omtrent 3 ss ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Bland bønnene og vannet i en stor, tykk gryte på 8 liter og la det trekke under lokk i 12 timer. Tilsett grønnsaker og 1 spiseskje rosmarin i gryten og la det småkoke, under lokk, til bønnene er møre, ca. 2 timer. Bruk en hullsleiv til å ta ut 1 stor kopp bønnemasse, og sett til side. Reserver 2 kopper kokevann separat. Kjør resten av suppen gjennom en food mill ned i en veldig stor bolle. Stek pancetta i en rengjort gryte over moderat varme, og rør om til fettet begynner å frigjøres. Tilsett resten av 1/2 spiseskje rosmarin og la det koke, mens du rører, i 15 sekunder. Rør inn den puréte suppen, de hele bønnene som er satt til side, salt og pepper, og la det småkoke under omrøring ofte. Skrap bunnen av gryten med en tresleiv for å unngå at suppen setter seg fast (tyn ut med noe av det reserverte bønnelaken hvis nødvendig). Tilsett pasta og la det småkoke, mens du rører ofte, til pastaen er kokt, ca. 12 minutter. Server suppen med en liten skvett olivenolje på toppen.
- 22. Bland bønnene og vannet i en stor, tykk gryte på 8 liter og la det trekke under lokk i 12 timer.
- 33. Tilsett grønnsaker og 1 spiseskje rosmarin i gryten og la det småkoke, under lokk, til bønnene er møre, ca. 2 timer. Bruk en hullsleiv til å ta ut 1 stor kopp bønnemasse, og sett til side. Reserver 2 kopper kokevann separat. Kjør resten av suppen gjennom en food mill ned i en veldig stor bolle.
- 44. Stek pancetta i en rengjort gryte over moderat varme, og rør om til fettet begynner å frigjøres. Tilsett resten av 1/2 spiseskje rosmarin og la det koke, mens du rører, i 15 sekunder. Rør inn den puréte suppen, de hele bønnene som er satt til side, salt og pepper, og la det småkoke under omrøring ofte. Skrap bunnen av gryten med en tresleiv for å unngå at suppen setter seg fast (tyn ut med noe av det reserverte bønnelaken hvis nødvendig). Tilsett pasta og la det småkoke, mens du rører ofte, til pastaen er kokt, ca. 12 minutter.
- 55. Server suppen med en liten skvett olivenolje på toppen.