
Varm sjokolade med vaniljekrem
Lær hvordan du lager deilig varm sjokolade med fluffy vaniljeskum. Perfekt for kalde vinterdager og kosestunder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 5 kopper melk
- 4. 4 unser bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 5. 1/4 kopp melis
- 6. 2 teskjeer usøtet kakaopulver
- 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1/2 kopp kald piskefløte
Fremgangsmåte
- 11. Bruk en liten skarp kniv og skrap ut frøene fra vaniljestangen i en liten bolle; sett stangen til side. Tilsett 1/2 kopp sukker til frøene og gni med fingertuppene for å fordele frøene. Sett til side. Varm opp 4 1/2 kopper melk og den skrapte vaniljestangen i en stor kjele over middels høy varme til det begynner å bli varmt. Bland inn hakket sjokolade og 1/3 kopp vaniljesukker. Visp til sjokoladen smelter og blandingen er jevn. Bland 1/2 kopp melk, melis og kakao i en liten bolle. Rør dette inn i den varme sjokoladen. La det småkoke, og visp ofte. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt. Bruk en elektrisk mikser og pisk krem og resten av vaniljesukkeret i en middels bolle til myke topper. Fordel den varme sjokoladen i 6 krus. Topp hver med pisket krem.
- 22. Bruk en liten skarp kniv og skrap ut frøene fra vaniljestangen i en liten bolle; sett stangen til side. Tilsett 1/2 kopp sukker til frøene og gni med fingertuppene for å fordele frøene. Sett til side.
- 33. Varm opp 4 1/2 kopper melk og den skrapte vaniljestangen i en stor kjele over middels høy varme til det begynner å bli varmt. Bland inn hakket sjokolade og 1/3 kopp vaniljesukker. Visp til sjokoladen smelter og blandingen er jevn. Bland 1/2 kopp melk, melis og kakao i en liten bolle. Rør dette inn i den varme sjokoladen. La det småkoke, og visp ofte. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
- 44. Bruk en elektrisk mikser og pisk krem og resten av vaniljesukkeret i en middels bolle til myke topper. Fordel den varme sjokoladen i 6 krus. Topp hver med pisket krem.