
Reker med hummersaus
oppskrift på shrimp with lobster sauce. lær hvordan du lager en deilig og enkel sjømatrett med saftig reker og luksuriøs hummer saus. perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 teskje maisstivelse
- 2 teskje koking sherry
- 450 gram mediumstore reker - skrelte og rensede
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 pund kjøttdeig av svin
- 1 kopp vann
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1/4 teskje sukker
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 spiseskjeer maisstivelse
- 1/4 kopp kaldt vann
- 1 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1I en middels bolle, løs opp 1 1/2 teskjeer maisstivelse i sherryen. Tilsett reker i bollen, og vend dem godt slik at de blir dekket.
- 2Varm opp olje i en wok eller stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett rekene, og stek til de er rosa, ca. 3 til 5 minutter. Ta rekene opp med en hullsleiv og legg dem på en tallerken, slik at mest mulig olje blir igjen i pannen. Tilsett hvitløk i den varme oljen, og stek i noen sekunder. Deretter tilsetter du det malte svinekjøttet. Kok opp, og rør konstant til kjøttet ikke lenger er rosa.
- 3Bland sammen 1 kopp vann, soyasaus, sukker og salt; rør dette inn i wokken med svinekjøttet. Kok opp, dekk til, og skru ned varmen til middels. La det småkoke i omtrent 2 minutter. Bland sammen de resterende 1 1/2 spiseskjeene maisstivelse og 1/4 kopp kaldt vann. Hell dette i pannen med svinekjøttet, og legg også rekene tilbake i pannen. La det småkoke igjen, og rør raskt mens du heller i det piskede egget. Serveres varmt over ris.