Søte ostekaker

Søte ostekaker

oppskrift på søte ostekaker, perfekte som dessert eller til kaffekosen. en enkel og smakfull oppskrift for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/4 spiseskje salt
  • 2 spiseskjeer kaldt usaltet smør, delt i 4 biter
  • 4 spiseskjeer kaldt talg, delt i 8 biter
  • 1 egg, lett pisket
  • 1/4 kopp kremost, myknet
  • 3/4 kopp gårdsost, myknet
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje salt
  • En liten bunt røde, uten kjerner druer, delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1I en avkjølt blandebolle, bland melet, sukkeret, saltet, smøret og talg. Gni melet og fettet sammen med fingertuppene til deigen er sprø og har konsistens som grove brødsmuler. Drypp over halvparten av det sammenpiskede egget og vend det inn til deigen samler seg, tilsett resten av egget om nødvendig for å binde deigen. Samle deigen til en kompakt ball og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før utbaking.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en rektangel ca. 3 mm tykk. Med en kakeutstikker eller kanten av et glass, stikk ut sirkler på ca. 9 cm i diameter. Samle sammen restene av deigen, kjevle ut igjen og stikk ut flere sirkler. Gjenta til all deigen er brukt opp. Legg deigringene i smurte små paiformer på ca. 6,5 cm i diameter eller i muffinsformer, og trykk dem forsiktig mot bunnen og sidene for å danne dype former. Sett formene i fryseren i 10 minutter for å stivne deigen. Plasser formene på et stekebrett og stek i ca. 20 minutter, til deigen er gyllenbrun. La skålene avkjøle i formene.
  3. 3Skru ned ovnen til 175 grader Celsius. I en bolle, bruk en elektrisk mikser eller håndmikser, pisk kremost, geitost og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett eggeplommen, kanel og salt, og pisk til det er jevnt.
  4. 4Fyll tartaene med fyllet, fordel det jevnt og fyll opp til ca. 0,5 cm under kanten. Stek midt i ovnen i 20 minutter, eller til fyllet har stivnet og ikke beveger seg når du rister på formen. La tartaene avkjøle til romtemperatur, og løsne forsiktig fra formene. Pynt gjerne med noen druehalvdeler før servering.