Eel Livornese

Eel Livornese

Lær hvordan du lager den klassiske eel livornese, en smakfull italiensk rett med en rik tomatsaus og sjømat. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund ål, fra sjø eller elv, skåret og renset
  • 2 kopper grunnleggende tomatsaus
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 12 kapersbær
  • 12 Gaeta-oliven
  • 1 spiseskje hete chiliflak
  • 1/8 kopp hakkede fennikelfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll ålen og kutt den i 10 cm lange stykker, tørk dem forsiktig.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 °C.
  3. 3I en ovn- og komfyrfast leirgryte, legg i tomatsaus, rødvin, kapersbær, oliven og chili over middels varme og la det koke opp. Krydre ålestykker med salt og pepper, og legg dem i den kokende sausen. Sett gryten i ovnen og stek til ålen er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Ta ut gryten, dryss over hakket fennikel og server umiddelbart.