
Eel Livornese
Lær hvordan du lager den klassiske eel livornese, en smakfull italiensk rett med en rik tomatsaus og sjømat. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund ål, fra sjø eller elv, skåret og renset
- 2 kopper grunnleggende tomatsaus
- 1 kopp tørr rødvin
- 12 kapersbær
- 12 Gaeta-oliven
- 1 spiseskje hete chiliflak
- 1/8 kopp hakkede fennikelfrø
Fremgangsmåte
- 1Skyll ålen og kutt den i 10 cm lange stykker, tørk dem forsiktig.
- 2Forvarm ovnen til 230 °C.
- 3I en ovn- og komfyrfast leirgryte, legg i tomatsaus, rødvin, kapersbær, oliven og chili over middels varme og la det koke opp. Krydre ålestykker med salt og pepper, og legg dem i den kokende sausen. Sett gryten i ovnen og stek til ålen er gjennomstekt, ca. 20 minutter. Ta ut gryten, dryss over hakket fennikel og server umiddelbart.