Buffalo kyllingburger

Buffalo kyllingburger

Lær hvordan du lager en smakfull buffalo chicken burger med krydret kylling, blåmuggost og frisk salat. Perfekt for en rask og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp skivede gulrøtter
  • 2. 450 gram kyllingkjøttdeig av hvitt kjøtt
  • 3. 2 eggehviter, lett pisket
  • 4. 1 selleristang, grovhakket
  • 5. 1/2 kopp panko-rasp
  • 6. 1/4 kopp blåmuggost, pluss mer til pynt (valgfritt)
  • 7. 1 teskje maisstivelse
  • 8. 1/4 kopp hot sauce (for eksempel Tabasco Buffalo Style)
  • 9. Vegetabilsk oljespray til koking
  • 10. 4 store kaiserbrød, delt
  • 11. Isbergsalat (valgfritt)
  • 12. Gulrot- og selleristenger (valgfritt)
  • 13. Lett blåmuggostdressing (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. I en mikrosikker bolle, bland gulrotstaver med 2 spiseskjeer vann; mikrobølgeovn på høy effekt, rør om hver minutt, til de er veldig møre, ca. 3 minutter. Sil av og la avkjøle; mos gulrøttene. Tilsett kylling, eggehviter, selleri, brødsmuler og ost; bland godt sammen. Form kyllingburgerne til fire ¾-tommers tykke kaker. I en annen bolle, rør maisstivelse inn i hot sauce til det er oppløst; sett til side. Spray en grillrist eller grillpanne med matlagingsspray. Grill kakene over middels høy varme i 6 minutter; snu dem og grill i ytterligere 4 minutter. Pensle kakene med hot sauce blanding; grill til den indre temperaturen når 74°C (165°F), ca. 2 minutter. Plasser én burger på bunnen av hver bolle. Pynt med ost og salat, hvis ønskelig. Legg på den andre halvdelen av bollen. Server med gulrot- og selleristaver og blåmuggostdressing til dipping, hvis ønskelig.