Buffalo kyllingburger
Lær hvordan du lager en smakfull buffalo chicken burger med krydret kylling, blåmuggost og frisk salat. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp skivede gulrøtter
- 2. 450 gram kyllingkjøttdeig av hvitt kjøtt
- 3. 2 eggehviter, lett pisket
- 4. 1 selleristang, grovhakket
- 5. 1/2 kopp panko-rasp
- 6. 1/4 kopp blåmuggost, pluss mer til pynt (valgfritt)
- 7. 1 teskje maisstivelse
- 8. 1/4 kopp hot sauce (for eksempel Tabasco Buffalo Style)
- 9. Vegetabilsk oljespray til koking
- 10. 4 store kaiserbrød, delt
- 11. Isbergsalat (valgfritt)
- 12. Gulrot- og selleristenger (valgfritt)
- 13. Lett blåmuggostdressing (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. I en mikrosikker bolle, bland gulrotstaver med 2 spiseskjeer vann; mikrobølgeovn på høy effekt, rør om hver minutt, til de er veldig møre, ca. 3 minutter. Sil av og la avkjøle; mos gulrøttene. Tilsett kylling, eggehviter, selleri, brødsmuler og ost; bland godt sammen. Form kyllingburgerne til fire ¾-tommers tykke kaker. I en annen bolle, rør maisstivelse inn i hot sauce til det er oppløst; sett til side. Spray en grillrist eller grillpanne med matlagingsspray. Grill kakene over middels høy varme i 6 minutter; snu dem og grill i ytterligere 4 minutter. Pensle kakene med hot sauce blanding; grill til den indre temperaturen når 74°C (165°F), ca. 2 minutter. Plasser én burger på bunnen av hver bolle. Pynt med ost og salat, hvis ønskelig. Legg på den andre halvdelen av bollen. Server med gulrot- og selleristaver og blåmuggostdressing til dipping, hvis ønskelig.