
Bills sunne vinnerretter med kremet gressløk- og parmaskinke-saus
oppskrift på sunne won tons fylt med smakfulle ingredienser, servert med en kremet chive prosciutto saus. perfekt for en lett og velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 16 (2 x 2 tomme) wonton-omslag
- 2. 1 løk, julienned
- 3. 2 fedd hvitløk
- 4. 2 teskjeer olivenolje
- 5. 1 unse moreller
- 6. 1 unse shiitakesopp, skivet
- 7. 2 unse soppknapper, skivet
- 8. 1/2 russetpotet, vasket og i terninger
- 9. 1/4 pund asparges, tynne skiver
- 10. 1 kopp hakket grønnkål
- 11. 1 spiseskje hakkede ferske timianblader
- 12. 1 teskje hakkede ferske basilikumblader
- 13. 1 lime, saften
- 14. Havsalt og pepper
- 15. 6 eggehviter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. I en sautepanne over middels høy varme, sautér løk og hvitløk i oljen i 1 minutt. Tilsett sopp og kok i 5 minutter. Tilsett potet og kok i 2 minutter. Tilsett asparges og grønnkål og kok, mens du vender, i 2 minutter. Tilsett urtene og limesaften. Krydre med salt og pepper. Sett til side for å avkjøle.
- 33. Bland inn eggehvitene til de er godt integrert. Legg 1 teskje av grønnsaksblandingen på den nederste delen av hver wonton-innpakning og brett dem opp som ravioli. Plasser dumplingene på en lett sprayet, ovnsikker form.
- 44. Stek på midterste rille i den forvarmede ovnen i 20 minutter, eller til de er gylne og sprø. Server med kremet gressløk-prosciuttosaus.
- 55. Kremet gressløk-prosciuttosaus, oppskrift følger.
- 66. Kremet gressløk-prosciuttosaus:
- 77. 1/4 unse moreller, renset og skåret i skiver
- 88. 1/4 kopp brandy
- 99. 1 teskje olivenolje
- 1010. 1 sjalottløk, finhakket
- 1111. 1/2 kopp hvitvin
- 1212. 1/2 teskje ferske timianblader
- 1313. 1 kopp kremfløte
- 1414. 1/2 unse prosciutto, finhakket
- 1515. Kutt av endene på morellene og rens dem for sand og grus. Skjær dem forsiktig i fire deler på langs. Legg morellene i en liten bolle med brandy og sett til side.
- 16I en sausepanne over middels varme, tilsett oljen og sjalottløken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 2–3 minutter. Tilsett hvitvinen og kok til den er redusert med halvparten, ca. 5 minutter. Tilsett morellene og brandyen, og la det småkoke i 3–4 minutter. Tilsett timianbladene og fløten, og la det småkoke i ca. 8–10 minutter. Rør inn prosciuttoen.





