
Gemellipasta med fennikelsaft, brokkoli og ovnsstekte tomater
oppskrift på en smakfull pasta med fenneljuice, brokkoli og ovnstørkede tomater, perfekt for en sunn og smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 7 mellomstore Roma-tomater
- 2. 1 1/2 teskjeer sukker
- 3. 1 spiseskje salt
- 4. 1 1/2 kopper skrelte hvitløksfedd
- 5. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. 5 fenniklhoder
- 7. 450 gram tørket gemelli-pasta
- 8. 8 hvitløksfedd, skrellet og skåret i tynne skiver
- 9. 2 kopper brokkoli rabe, blansjert og grovhakket
- 10. 2 spiseskjeer tørket oregano eller 4 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- 11. 1/4 teskje knust rød pepper
- 12. Revet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Skjær av toppen på tomatene av Roma-tomater og del dem i to på langs. Bland dem i en bolle med sukker og salt. Legg dem med snittflaten opp på et stekebrett og stek i 2 ½ timer. Slå av ovnen og la tomatene stå inne over natten. Dagen etter, sett ovnen på 200 grader Fahrenheit igjen og langsomt stek tomatene i ytterligere 5 til 7 timer, avhengig av størrelse. Tomatene skal være krympet, men ikke i det hele tatt sprø. Ta dem ut av ovnen, la dem avkjøle, og skjær dem i julienne-strimler.
- 2Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit. Legg hele hvitløksfedd og ¼ kopp olivenolje i en aluminiumsfoliepakke og stek i 2 ½ timer. Feddet skal være veldig mykt. Legg hvitløksfeddene i en blender eller food processor og kjør til en jevn puré, og skrap ned sidene av og til.
- 3Skjær en stor fennikkel i julienne, vend den med 1 spiseskje olje, en klype salt og nykvernet pepper, og rist i ovnen i 2 timer.
- 4Skjær resten av fennikelen i terninger, legg dem i en kjele, dekk med vann og la det småkoke til det er veldig mykt. Kjør fennikelen glatt i en blender. La det avkjøle litt, og press ut væsken gjennom et osteklede, og spar væsken. Kast det faste.
- 5Kok pasta i 2 liter raskt kokende, saltet vann, sil av og sett til side. Varm opp resten av oljen i en stekepanne, tilsett hvitløkskivene og rør til de er gyldne. Tilsett brokkoli rabe, og la det bli varmt. Rør inn knust rød pepper og oregano (hvis du bruker tørket). Tilsett fennikelsaften og la det redusere til halvparten. Rør inn den ristede fennikelen, de ovnsstekte tomatene, hvitløkspuréen og oregano (hvis du bruker fersk). Bland inn pastaen. Server i dype boller og pynt med revet Parmesanost.