Poached Filet of Salmon with Herb Mayonnaise Poached Filet av laks med urtemajones
Lær hvordan du lager poached filet av laks med frisk urte-majones. En sunn og smakfull hovedrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund laks, med skinn
- 2. 1 kopp tørr hvitvin
- 3. 2 gulrøtter, skrellet og hakket
- 4. 3 laurbærblad
- 5. Hvit pepper og salt
- 6. En kvist timian
- 7. 1 sitron, presset
- 8. 10 kopper vann
- 9. 1/2 kopp hakket selleri
- 10. Urtemajones, oppskrift følger
- 11. 1 kopp majones
- 12. 1 sitron, presset
- 13. 1/4 kopp vannkressblader
- 14. 1/4 kopp fersk persille
- 15. 1/4 kopp fersk dill
- 16. 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 17. 1/2 teskje finhakket ansjos
- 18. Salt og pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Bland alle ingrediensene unntatt laksen i en middels stor kjele. La det småkoke i omtrent 15 minutter. Plasser forsiktig laksen med skinnsiden ned i væsken. Væsken skal dekke fisken helt. La laksen pochere til den er ferdig, ca. 10–15 minutter, avhengig av størrelsen på fisken. Når laksen er kokt, fjern den forsiktig fra pocheringvæsken og la den avkjøle i omtrent 30 minutter. Server kald med urtemajones.
- 22. I en foodprocessor, bland alle ingrediensene til en jevn masse, ca. 2 minutter. Sett i kjøleskapet til servering.
- 33. Porsjon: 1 ½ kopp