
Linser med perleløk
Oppdag en velsmakende oppskrift på linser med perleløk, perfekt som forrett eller vegetarisk hovedrett. Enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper brune eller grønne linser
- 2. 340 gram frosne perleløksbåter
- 3. 1 laurbærblad
- 4. 2 teskjeer salt
Fremgangsmåte
- 11. Skyll linsene og la dem renne av. Ha linsene, løkene og laurbærbladet i en middels stor kjele med nok vann til å dekke dem med én tomme. Kok opp over middels varme, deretter senk varmen til lav, dekk til og la det småkoke forsiktig i 20 minutter. Fjern lokket, rør inn salt, og tilsett mer vann om nødvendig slik at det akkurat dekker linsene. Fortsett å småkoke, dekket, i 10 til 25 minutter til linsene er akkurat gjennomkokte (kremete, ikke møre i midten, men ikke mosede heller).
- 22. Frosne perleløk er en superenkel måte å tilføre en smakfull note til belgvekstene mens de koker. Linser er den raskeste av belgvekstene å koke og trenger ingen bløtlegging, siden frøskallet er veldig tynt.