Hello Fresh Mobile Banner
Earl Campbells Hot Link Gumbo

Earl Campbells Hot Link Gumbo

Lær hvordan du lager den berømte hot link gumbo inspirert av earl campbell. En smakfull og enkel oppskrift på kreolsk rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper baconfett
  • 2. 4 kopper hvetemel
  • 3. 450 gram usaltet smør
  • 4. 450 gram selleri, hakket
  • 5. 450 gram løk, hakket
  • 6. 225 gram grønne paprika, hakket
  • 7. 225 gram røde paprika, hakket
  • 8. 900 gram Earl Campbell's Hot Link-pølse
  • 9. 19 liter vann
  • 10. 3/4 kopp clam base
  • 11. 1/2 kopp chilipulver
  • 12. 1/2 kopp tørket timian
  • 13. 1 ss kyllingbase
  • 14. 1 ss hot sauce, for eksempel Tabasco
  • 15. 1/2 kopp tørket oregano
  • 16. 2 ss granulert hvitløk
  • 17. 1 ss paprika
  • 18. 1 ss cayennepepper
  • 19. 1 laurbærblad
  • 20. 1,4 kg frossen okra
  • 21. 35 gram gumbo file
  • 22. Serveringsforslag: dampet ris, soda-kjeks som Saltines og Louisiana hot sauce.

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Begynn med å lage rouxen. I en tykkbunnet panne, helst en støpejernsgryte, smelt baconfettet og rør inn melet. Det er viktig å røre kontinuerlig til det får en dyp mørk brunfarge. Vanligvis tar dette omtrent 30 minutter. Husk også at når det er blitt brunt, skal du fjerne det fra varmen, for det vil fortsette å koke ettersom pannen fortsatt er veldig varm.
  3. 33. For gumboen: Smelt smøret i en stor gryte. Tilsett selleri, løk og grønne og røde paprika. La det småkoke i 5 minutter. Kutt pølsene i 1/4-tommers halvmåner og ha dem i gryten. Tilsett vann, clam base, chilipulver, timian, oregano, hvitløk, paprika, cayenne, kyllingbase, hot sauce og laurbærblad. Kok opp og skru ned varmen, la det småkoke i 30 minutter. Ta 1 kopp av væsken og rør den inn i den fortsatt varme rouxen; den vil utvide seg til dobbelt størrelse. Tilsett dette i gumboen og rør godt inn, kok opp igjen. Når det har tyknet, skru av varmen og rør inn okra og gumbo file. (På dette stadiet har du en fin base som du kan tilsette dine foretrukne proteiner til, alt fra kreps, reker, krabbe, kylling eller en kombinasjon.)
  4. 44. Server i en bolle med dampet ris, soda-kjeks og Louisiana hot sauce.