
Greske pita-nachos
oppskrift på greek pita nachos, en deilig og enkel forrett med greske smaker. perfekt for snacks og fester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Én pose med seks pitabrød
- 2. 3 spiseskjeer olivenolje
- 3. Kosher-salt
- 4. 1/2 kopp gresk yoghurt
- 5. 2 spiseskjeer hakket fersk dill
- 6. 2 sitroner, presset
- 7. 1/4 kopp svarte oliven, hakket
- 8. 1 agurk, finhakket
- 9. 1 tomat, finhakket
- 10. 1/2 liten rødløk, finhakket
- 11. Fetaost, til å strø over
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Pensle pitabrødene med olivenolje og del hver i 6 trekanter. Legg trekantene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett, strø over salt og stek til de er sprø, ca. 10 til 13 minutter (snu brettet halvveis i steketiden hvis nødvendig).
- 33. I en bolle, bland gresk yoghurt, dill og sitronsaft. Tilsett svarte oliven, agurk, tomater og rødløk, og bland godt.
- 44. Fordel yoghurtsausen over pitachipsene og strø over fetaost.